WS Wommersom – T. Bunsbeek

WS Wommersom – T. Bunsbeek

3 – 1

Doelpunten: 21′ Benaali 0.-1, 52′ Kevin Machiels (op strafschop) 1-1, 78′ Koen Bache 2-1, 89′ Nicolas Lentini (assist Jasper Belgy) 3-1

Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Koen Bache, Michael Stéveny (88′ Jasper Belgy), Kyle Dewil, Cedriic Saboo, Nicolas Lentini Maxim Wijnants (63′ Michiel Vanderweyden), Steve Klompkes (86′ Bart Vlaeyen), Hannes Claes, Kevin Sevenants, Kevin Machiels.

Niet ingevallen: Sonny Renders

Geelrood kon niet rekenen op Vincent Poulussen. Bjorn Schouters en Wout Conard sloten terug aan met de groep.

Er zijn zo van die dagen dat je ontelbaar veel kansen nodig hebt om een match te beslissen. Zaterdag was er zo eentje. Al in de eerste minuut ging Maxim Wijnants vlotjes voorbij zijn mannetje en alleen schuin voor doel besloot hij voorlangs. In de 13′ was het aan Kevin Machiels die in de korte hoek de doelman tegenkwam. In de 19′ besluit opnieuw Machiels nipt voorlangs na hoekschop van Wijnants. Bij de eerste en bijna enige tegenprik van de bezoekers was het dan ook nog eens meteen raak: Benaali (al dan niet uit buitenspel) knalt vanop 20 meter in het dak van het doel: 0-1 tegen alle logica in. White Star laat echter niet betijen en de 27′ schiet Nicolas Lentini een grote kans naast. 3 minuten later komt Steve Klompkes alleen voor doel maar zijn bal wijkt nog af in hoekschop. Een paar minuten later opnieuw Klompkes maar opnieuw gaat zijn bal nipt naast. In de 33′ wordt Kyle Dewil van dichtbij afgeblokt op de lijn. In de 35′ komt Nicolas Lentini moederziel alleen voor Spreutels die alsnog redt. In de 38′ is het opnieuw aan Machiels die ook de doelman tegenkomt. En moet er nog zand zijn: in de 40′ minuut redt Spreutels opnieuw een poging van Lentini. Zo gaat White Star de rust in met een 0-1 achterstand en mogen de bezoekers stilaan een kaarsje branden voor hun doelman.

Tijdens de rust predikt WS rust aan de bal en geduld. De tweede helft start met opnieuw veel druk naar voor. In de 52′ wordt Machiels duidelijk maar dom gehaakt in de 16 en Kevin zet de logische strafschop feilloos om 1-1 en White Star heeft nog bijna een helft om de punten thuis te houden. Er volgt een belegering op de helft van de bezoekers. In de 55′ strand Kevin Machiels opnieuw op doelman Spreutels. Op het uur Maxim Wijnants alleen door op rechts maar zijn schot is iets te zwak om Spreutels te verslaan. In de 65′ valt een bal voor de voeten van Koen Bache die ene vrije schietkans heeft maar zijn schot kraakt en de bal hobbelt nog naast. Even later is het opnieuw Koen Bache die niet kan afwerken op aangeven van Michiel Vanderweyden. In de 72′ redt Spreutels opnieuw heel mooi op een vrijschop van Lentini. In de 74′ zet Kevin Machiels zich goed door en zijn aflegger lijkt een niet te missen kans voor Steve Klompkes maar de dekselse Spreutels redt met de voet. Een minuut later is het opnieuw de doelman die Hannes Claes van dichtbij afhoudt. In de 79′ geraakt ook Machiels niet voorbij de man van de match. Het is pas in de 82′ dat hij zich eindelijk gewonnen moet geven: Koen Bache zet zich achter een vrijschop en trapt het balletje mooi in de linker bovenhaak, onhoudbaar voor Spreutels ditmaal en eindelijk de oververdiende 2-1. White Star controleert dan de resterende tijd en even voor affluiten is er een goede combinatie op rechts en Nicolas Lentini schiet op voorzet van Jasper Belgy de 3-1 binnen. Zo krijgt White Star finaal toch verdiend de drie punten maar moet het vooral werken aan de efficiëntie. Ook vorige week in Langdorp werden teveel kansen gemist. Alleszins White Star mist de start niet en met een zes op zes kan met gerust gemoed afgezakt worden naar het zwart beest van vorig seizoen: Sp. Budingen. Het belooft een moeilijke wedstrijd te worden daar in Budingen dat met 0 op 6 de start miste maar een ijzersterke thuisreputatie geniet. Afspraak zondag om 15 uur op het veld van Budingen. Supporters op post!
Bjorn Schouters hernam vrijdag met de B-ploeg en Wout Conard sluit dinsdag terug aan met de groep. Ook Vincent Poulussen herneemt dinsdag de loopoefeningen zodat de ziekenboeg helemaal leeg loopt en de trainersstaf positieve selectieproblemen heeft.