WS Wommersom – FC.Geetbets 4 – 0

24′ N. Lentini 1-0, 56′ A. Lentini 2-0, 58′ Poulussen 3-0, 78′ A. Lentini 4-0
Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Angelo Lentini, Kenneth Debras, Nicolas Lentini (72′ David Delhalle), Bram Valgaerts, Koen Donvil (28′ Vincent Poulussen), Kevin Sevenants (C) (78′ Bart Vlaeyen), Maarten Vicca (46′ Vincent Poulussen), Steve Klompkes, Bjorn Schouters, Kevin De Putter

Niet ingevallen: Leonel Silva

Met de komst van Geetbets kwam één van de vooraf getipte titelkandidaten afgezakt naar Wommersom. De groenhemden losten echter de voorbije weken de rol met zware nederlagen tegen Boutersem en Orsmaal. White Star was dus verwittigd met de komst van een ploeg uit op eerherstel. White Star speelde echter een zwakke eerste helft. Niet dat de bezoekers veel beter waren maar door twee onoplettendheden in de WS defensie kreeg Marechal 2 goede mogelijkheden maar hij viseerde twee keer het zijnet. Bij een slechte terugspeelbal gleed Vangrimde uit maar hij kon gelukkig herstellen. WS kreeg een eerste mogelijkheid via een vrijschop van N. Lentini net naast en even later in de omschakeling een grote kans met als eindstation opnieuw N. Lentini maar van dichtbij schoot hij nog op de vuisten van Daniëls. Toch kwam WS 1-0 toen een vrijschop van N. Lentini dwars door de muur gaat en naast de paal binnen. 1-0 na een slappe vertoning bij de rust. En nog erger: spelmaker Koen Donvil valt halfweg de eerste helft uit met vermoeden van een scheur in de hamstring.

Een ander WS tweede helft en na een goede combinatie komt Kevin De Putter in schietpositie maar zijn schot gaat net naast. White Star duwt nu door en op hoekschop van Poulussen kopt A. Lentini via de lat binnen, iedereen ziet de bal achter de lijn maar een goed leidende scheidsrechter Cauwberghs geeft geen doelpunt. Dit is slechts even uitstel want een paar minuten vrijschop voor WS en A. Lentini krult hem mooi binnen: 2-0. White Star ruikt bloed en nog even later laat Vincent Poulussen een vrijschop voorbij alles en iedereen in de verste hoek ploffen: 3-0. De bezoekers laten zich vooral verbaal gelden maar krijgen niks meer op de mat gelegd. 10′ voor tijd opnieuw een vrijschop van Poulussen: Daniels lost en A. Lentini is goed gevolgd om de trekker over te halen en 4-0. Frank Vangrimde mag de hele tweede helft werkloos toekijken en komt niet meer in gevaar. Zo blijft White Star druk zetten op de uitgesproken kandidaat voor de oppergaai: Boutersem. De leider komt binnen 14 dagen op bezoek en dan is het aan Wommersom om te tonen wat het waard is tegen deze toch wel talentvolle formatie. Jammer is uiteraard wel dat Koen Donvil deze match (en de rest van de eerste ronde) waarschijnlijk zal missen wegens een spierblessure. Voor het overige is de ganse kern fit. White Star haalt zo een mooie 27 op 27 na de horrorstart van 1 op 6. Volgend weekend is White Star vrij maar staan de jaarlijkse mosseldagen op de planning: iedereen welkom in de parochiezaal in Wommersom. Voor de volgende match afspraak op zaterdag 19 november om 19.30 uur voor de komst van leider Boutersem. Supporters op post!!