SP.Heide Linter – WS Wommersom 1 – 3

25′ Bram Valgaerts 0-1, 54′ Michael Freson 0-2, 66′ Koen Donvil 0-3, 74′ Vanluyten 1-3

Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Bram Valgaerts, Angelo Lentini (80′ David Delhalle), Kevin Sevenants (C), Kenneth Debras, Steve Klompkes (87′ Gianni Moyaerts), Koen Donvil, Bart Vlayen (67′ Bjorn Schouters), Maarten Vicca, Michael Freson, Kevin De Putter

Niet ingevallen: Leo Silva

Bij WSW geen Kevin De Putter (kleine ingreep), Michiel Deldime (geschorst) en Vincent Poulussen (skireis met school). Ook de thuisploeg telde een drietal geschorsten. In een zoutloze eerste helft werd het bijna 45′ éénrichtingsvoetbal met een veel te potige thuisploeg die goed voetballen quasi onmogelijk maakte. Het spel lag constant stil na de vele overtredingen zodat het heel moeilijk was om tempo te maken. Geen wonder dat het meeste gevaar op stilstaande fasen kwam en het was een wel wonder dat het pas na een 25tal minuten 0-1 stond via een afgeweken bal van Valgaerts na hoekschop van Freson. Voordien had de doelman van Heide al met heel wat geluk een paar pogingen van Donvil onschadelijk gemaakt en pakte hij een poging van Nicolas Lentini heel goed. Steve Klompkes lobt alleen voor doel net over en Angelo Lentini krijgt ook alleen voor doel voorbereidend werk van Donvil niet tussen het kader. Heide krijgt net voor rust één grote kans via vrijschop maar Ponsen laat in deze match zien dat hij blijkbaar beter is met zijn handen (de onnodige slag aan Klompkes in de tweede helft hoort niet thuis op een voetbalveld) dan zijn voeten want zijn bal gaat ver buiten. Ruststand 0-1 en dat is te pover ondanks een moeizame eerste helft met veel afval in het spel en teveel dode momenten door de vele fouten.

De tweede helft een veel beter Wommersom met goed combinatievoetbal en al snel twee goede kansen waar het voorlopig nog net niet is. Toch is het al snel 0-2 wanneer Nicolas Lentini zich goed doorzet en zijn schot wordt afgeweerd door de doelman maar Michael Freson is er als de kippen bij om de bal koelbloeding binnen te leggen. Nicolas Lentini verschijnt even later op een doorsteekbal van Sevenants alleen voor de kooi maar zijn bal gaat op de paal. Toch wordt het snel 0-3 wanneer Koen Donvil vanop 25 meter verschroeiend uithaalt in de kruising. Match gespeeld dus. Freson biedt Klompkes de 0-4 nog op een schoteltje aan maar hij schiet vanop een meter nog over het lege doel. Een onoplettendheid achteraan kost White Star opnieuw een tegendoelpunt op één van de weinige keren dat de thuisploeg op de bezoekende helft komt maar White Star blijft de wedstrijd rustig controleren maar komt niet meer tot scoren. Goede leiding overigens van de gelegenheidsref bij de thuisploeg Marc Petré wiens eigen kornuiten het hem door hun bij momenten (te) felle spel niet zo makkelijk maakten. Volgende week een moeilijke verplaatsing naar Goetsenhoven. White Star is de nederlaag in de heenmatch nog niet vergeten en zal scherp moeten zijn. Mits winst ligt de tweede plaats helemaal open. Iedereen is fit en beschikbaar. Afspraak volgende week om 14.30 uur op het veld van Goetsenhoven. Supporters op post!