SK. Rummen-Geetbets – WS Wommersom 2-3

13′ Bjorn Schouters 0-1, 14′ Bjorn Schouters (owngoal) 1-1, 45′ Steve Klompkes 1-2, 53′ Angelo Lentini 1-3, 75′ Grauwels 2-3

Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Bjorn Schouters, Angelo Lentini, Kevin Sevenants (C), Kenneth Debras, Steve Klompkes, Koen Donvil, Michiel Deldime, Maarten Vicca (67′ Vincent Poulussen), Michael Freson (83′ Bram Valgaerts), Kevin De Putter (89′ David Delhalle)

Niet ingevallen: Leo Silva

De thuisploeg miste speerpunt L’Hoyes en bij de bezoeker blijft topschutter Nicolas Lentini voorlopig geblesseerd aan de kant.
WS had het tactisch plannetje klaar om in Rummen de drie punten mee te grissen. De eerste minuten waren voor de thuisploeg zonder gevaar maar dan nam White Star over: een schot van De Putter werd miraculeus door de thuisgoalie gered. Op het kwartier is het wel raak wanneer een ingestudeerde hoekschop eerst nog gered wordt door de doelman maar Bjorn Schouters krijgt de bal in de kluts over de lijn 0-1. White Star geeft deze voorsprong bijna onmiddellijk dom weg wanneer Bjorn Schouters ook tegen zijn eigen team scoort wanneer hij een hoekschop in doel verlengt 1-1 en alles te herdoen. Even later komt Steve Klompkes alleen voor doel omdat de doelman uitglijdt maar de lob gaat net over. Even later redt de doelman opnieuw op een poging van dichtbij van Klompkes. En nog wat later pakt deze man in vorm bij Rummen een schot van Freson. Dan komt Rummen wat opzetten maar echt gevaarlijk zijn ze niet behalve op een hoekschop maar de thuisspeler besluit naast en een andere kopt in de handen van Vangrimde. Net voor rust een perfecte counter en Koen Donvil stuurt Steve Klompkes in het straatje en dit keer is de doelman kansloos: 1-2 op slag van rusten, een ideaal moment natuurlijk.

De tweede helft houdt WS het commando maar het is wachten tot de 53′ wanneer een vrijschop door de doelman onoordeelkundig wordt weggeklopt en Angelo Lentini is er dan als de kippen bij om de rebound te benutten: 1-3. Wommersom blijft nu baas en laat na de score uit te diepen. Steve Klompkes komt alleen voor de doelman maar opnieuw redt deze uitstekend. De 1-4 hangt al even in de lucht maar WS blijft de missers opstapelen. En dan plots uit het niets valt een voorzet met wat geluk voor de voeten van Grauwels en hij scoort de aansluitingstreffer. Goede speler overigens die Rummense kapitein. Het kan dus nog een kwartier warm worden. Even later lijkt Klompkes echter op weg om de 2-4 binnen te leggen maar opnieuw slaagt hij er alleen voor doel niet in om te scoren. Frank Vangrimde moet nog in de voeten van Grauwels maar echt in gevaar komt de verdiende zege van White Star niet meer. Vincent Poulussen en helemaal op eind David Delhalle krijgen nog kansen op de score uit te diepen maar het blijft 2-3. Uitstekende leiding van de jonge ref Mathias Symens overigens, een talent wat ons betreft. Volgende zaterdag een thuismatch tegen Roosbeek-Neervelp B. Afspraak volgende zaterdag om 19.30 uur. Supporters op post!