RD Zoutleeuw – WS Wommersom

RD Zoutleeuw – WS Wommersom

4 – 1

doelpunten: 16′ Janssens 1-0, 48′ Bouvin 2-0, 57′ Onkelinx 3-0, 75′ Michael Marechal 3-1, 86′ Mommen 4-1

Opstelling WSW: Sonny Renders, Maarten Vicca, Michael Freson, Bjorn Schouters (60′ Steve Klompkes, Angelo Lentini, Bart Vlayen, Nicolas Lentini, Koen Donvil, Michael Marechal, Kevin De Putter (60′ Vincent Poulussen, Kenneth Debras.

Niet ingevallen: Samir Koekelkoren, David Delhalle

White Star kon het verlies in de openingsmatch tegen Budingen niet compenseren en ging opnieuw zwaar de boot in bij Zoutleeuw, een niet eens zoveel beter Zoutleeuw maar wel een stevig Zoutleeuw dat voetballend niet veel bracht maar heel veel power en duelkracht toonde en vooral heil zocht in de lange bal. White Star kreeg de eerste kans maar Angelo Lentini kopte van dichtbij nog naast op aangeven van Donvil. Even later viel het doelpunt aan de overzijde toen Janssens een zondagsschot afvuurde en de bal onhoudbaar in doel plofte. White Star had dan twee keer geluk want Zoutleeuw raakte paal en lat en een bal werd van de lijn gehaald. Aan de overzijde stuitte Marechal alleen voor doel op de thuisgoalie. Ruststand 1-0.

De tweede helft wordt het al snel 2- 0 en White Star gooit dan meer volk in de aanval. Een reuzekans voor Nicolas Lentini alleen voor doel wordt jammerllijk gemist en even later speelt de ingevallen Klompkes slecht terug en de 3-0 is een feit via Onkelinx. White Star geeft niet op en Marechal raakt de kruising, het zit dan ook niet mee voor WSW. Even later toch de treffer van de hoop wanneer Michael Marechal zijn eerste van het seizoen binnenlegt: 3-1. Wanneer hij even later een open kopkans krijgt wordt de bal in extremis nog van de lijn gehaald. Dit had de kentering nog kunnen zijn een kwartier voor tijd. In het slot zet WSW nog alles op alles maar loopt op een dodelijke counter even voor tijd. Een schot van Donvil wordt in laatste instantie nog afgeblokt en landt op het dak van het doel. Jammer maar weer geen punten voor WSW, dat dringend op zoek moet naar een betere vorm. Volgende week zondag komt het stevige Roosbeek-Neervelp op bezoek. Afspraak uitzonderlijk zondag om 15 uur op onze eigen veld. Supporters op post.