RC.Butsel B – WS Wommersom 0 – 3

51′ Kevin De Putter 0-1, 53′ Michael Freson 0-2, 84′ Kevin De Putter 0-3
Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Angelo Lentini, Kenneth Debras, Patrick Monziba (58′ Ruben Theunis), Bram Valgaerts (61′ Bart Vlaeyen), Koen Donvil, Kevin Sevenants (C), Maarten Vicca, Michael Freson (80′ Michiel Deldime), Bjorn Schouters, Kevin De Putter

Niet ingevallen: David Francavilla

WS trok naar Butsel B en moest het stellen zonder de geblesseerde aanvallers Nicolas Lentini en Steve Klompkes. Op het uiterst slechte B-veld van blauwwit (goed voetbal was quasi onmogelijk) speelde de ganse wedstrijd zich af op de helft van de thuisploeg. In de eerste helft was heel vaak slordig en ongeïnspireerd spel aan de orde met toch heel wat gemiste kansen voor WS: zo kopte Patrick Monziba een goede voorzet van Freson naast, wachtte Donvil iets te lang om schuin voor doel af te drukken, twijfelde Vicca om te trappen, trapte Donvil na een goede actie nipt naast en schoot De Putter na het dribbelen van de doelman nog op het been van een teruggekeerde verdediger. Butsel creëert nooit enig gevaar in de hele eerste helft. Ruststand 0-0 na 45′ eenrichtingsverkeer.

De tweede helft combineerde WS veel beter en was de suprematie zo mogelijk nog groter. Waar het eerst nog drie keer net niet was, was het na een paar minuten in de tweede helft toch raak wanneer Kevin De Putter na een hoekschop de bal overhoeks binnentrapt. Even nadien een copy-book aanval en Michael Freson die enig mooi in de volley afwerkt: 0-2. Daarna krijgt WS nog een half dozijn goede kansen maar het is wachten tot in het slot wanneer opnieuw De Putter een aanval goed afrondt: 0-3. Bart Vlaeyen en opnieuw Kevin De Putter kunnen op het eind een mooie collectieve aanval net niet binnen leggen en ook Michiel Deldime ziet zijn schot overgaan. Frank Vangrimde moet in het ultieme slot een eerste en enige keer ingrijpen en gaat met klasse in de voeten van één van de Butselse zwarte parels. Zo omzeilt WS heel makkelijk deze op voorhand bestempeld als moeilijke klip. Volgende zaterdag wacht een eerste topper wanneer titelkandidaat Rummen-Geetbets afzakt naar de Klein Broekstraat. Afspraak volgende zaterdag om 19.30 uur op ons veld. Supporters op post.