Uitgebreide trainersploeg + bestuur jeugdvoetbal W.S. Wommersom

De organisatie van de jeugdwerking van W.S. Wommersom is in volle ontwikkeling en kent nu al het derde jaar op rij een gigantische groei.

Het aantal jeugdploegen was vorig seizoen spectaculair verdubbeld en ook dit seizoen komen er nog twee jeugdploegen bij. In totaal trainen 8 ploegen verdeelt over categorieën U4 tot en met U15.

Het aantal trainers voor seizoen 2015-2016 is met 40% gestegen tot een totaal van 14.

Opvallend is dat voor de kleinste categorieën U4 tot en met U6 bewust gekozen wordt voor vaste trainers duo’s. Bij de allerkleinste spelertjes ligt de nadruk vooral op het meester worden van de bal. Vanaf de leeftijd van U6 worden in het weekend wedstrijden gespeeld.

De vliegende trainer is een gediplomeerde trainer die bij de hogere categorieën U7-U15 de trainer assisteert.  De jeugdige keepers worden opgeleid door een keeperstrainer.

Jeugdcoördinator Agna Schoeters rekruteerde haar trainers in Linter en omliggende gemeenten.

De ploeg bestaat uit een gezonde mix van gebrevetteerde trainers en ervaringsdeskundigen.

Het aantal jeugdspelers blijft toenemen. Na de verdrievoudiging in 2013 en de verdubbeling in 2014 zijn ze voor de start van het seizoen 2015 al zeker van een stijging van 50%.

Voorzitter Johan Coemans wil met trots het glas heffen op een succesvolle start voor seizoen 2015-2016.  Begin augustus worden alvast een 90 tal spelertjes verwelkomt, misschien sluit in de loop van het seizoen de honderdste jeugdspeler aan.

Bestuur en jeugdtrainers WS Wommersom

Bestuur en jeugdtrainers WS Wommersom