SP. Budingen – WS Wommersom

SP. Budingen – WS Wommersom

0 – 4

Doelpunten: 28′ Kevin Machiels 0.-1, 35′ Steve Klompkes (assist Maxim Wijnants) 0-2, 53′ Steve Klompkes 0-3, 64′ Nicolas Lentini (assist Kevin Machiels) 0-4

Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Koen Bache, Jasper Belgy, Kyle Dewil, Cedriic Saboo, Nicolas Lentini (76′ Bjorn Schouters), Maxim Wijnants (65′ Michiel Vanderweyden), Steve Klompkes (69′ Bart Vlaeyen), Hannes Claes, Kevin Sevenants, Kevin Machiels.

Niet ingevallen: Sonny Renders

White Star had vorig seizoen twee maal een serieuze pandoering gekregen van Budingen en was vastbesloten afgereisd om hier komaf mee te maken. Michael Stéveny werd niet fit bevonden in de opwarming en werd in de basis vervangen door youngster Jasper Belgy. De eerste minuten waren voor de thuisploeg met in de 5′ Kell die zich doorzet en zijn voorzet wordt door Herinckx vanuit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal gekopt. Even later in de 7′ is er een eerste waarschuwing voor de thuisploeg wanneer Flossy met een beenveeg Steve Klompkes van een doelpunt houdt. De wedstrijd is zeker de eerste twintig minuten evenwichtig met op de 21′ een halve kans voor Nicolas Lentini die zijn schot kraakt. In de 23′ is er een kansje voor Kevin Machiels op uitrap van Adnan Al Hafez maar hij wordt nog afgeblokt. In de 27′ zet thuisspits Kell zich goed door maar zijn schot is te zwak om Al Hafez te verontrusten. Een minuut later is het echter raak aan de overkant wanneer Kevin Machiels even met zijn bewaker dolt en de bal aan de verste paal binnenkrult 0-1. In de 33′ minuut redt Al Hafez een poging van Kell en kan Kevin Sevenants in extremis de rebound in hoekschop werken. Een belangrijke ingreep want even later (35′) verdubbelt White Star de voorsprong wanneer Koen Bache Maxim Wijnants op pad stuurt en hij kiest op het juiste moment Steve Klompkes uit die koeltjes afwerkt: 0-2. De laatste kans in de eerste helft is voor de thuisploeg maar Herinckx schiet voorlangs. Zo komt rust met 0-2 in een evenwichtige eerste helft maar met een nu wel dodelijk efficiënt White Star.

De tweede helft komt traag op gang maar in de 52′ is er een goede kans voor Machiels op aangeven van Klompkes maar zijn schot wordt nog door een tegenstander afgeblokt. In de 54′ is het dan toch raak wanneer de thuisdefensie geen vat krijgt op de bal die pardoes voor de voeten van Steve Klompkes en hij aarzelt niet en de 0-3 is een feit. In de 64′ staat de 0-4 op het bord na een mooi uitgespeelde aanval van achteruit en via een paar stationnetjes komt het leer via Koen Bache bij Kevin Machiels, die Crabbé het nakijken geeft en Nicolas Lentini bedient die in doel verlengt en de wedstrijd is dan dus helemaal gespeeld. Een kwartier voor tijd is de thuisploeg er nog eens met een schot van Prud’homme, gered door Al Hafez en de rebound wordt nog over getrapt door Kell. Een dikke 5 minuten voor tijd had het 0-5 moeten staan maar het doelpunt van Koen Bache wordt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De leiding van ref Bart Vandelook was nota bene outstanding in een trouwens fel bevochten maar sportieve match. Even voor tijd gaat een kopbal van Beeckman nog over en aan de overzijde is er nog een grote kans voor een sterke Cedriic Saboo die de bal net iets te ver voor zich uitduwt. Zo wint White Star overtuigend in Budingen en staat het mooi met 9 op 9 op kop van de rangschikking. Volgende week wacht een taaie klant met de komst van Testelt. Kyle Dewil zit dan een korte schorsing uit. Afspraak zaterdag om 19.30 uur op ons veld. Supporters op post!

VS Kortenaken – WS Wommersom (reserven)

VS Kortenaken – WS Wommersom (reserven)

3 – 3

WSW: Kris Deldime – Steven Haenen – Jasper Belgy – Wout Conard – Yassine Makrache – Christoph Michiels – Gianni Moyaerts – Björn Schouters – Bart Vlaeyen – Davy Goffinghs – Bram Craeninckx – Stéphane Klompkes

White Star telde heel wat afwezigen maar zakte toch met 12 af naar VSK. Na 20′ waren er nog 11 man over want Davy Goffinghs hield aan een ongelukkige botsing een neusbreuk over. White Star kwam 2 – 0 achter na een wereldgoal en een dekkingsfout. Yassine Makrache raakte de kruising. Rust 2-0.

De tweede helft nam White Star over en Yassine Makrache scoorde prachtig de aansluiting. Wanneer Stephane Klompkes de gelijkmaker net is WS ook beter dan de thuisploeg en even later staat het 2-3 via Jasper Belgy. Dan laat White Star nog 2 kansen onbenut om de match dood te doen. In het laatste kwartier zet VSK wat druk maar WS geeft geen krimp. Een 100 % strafschop op Gianni Moyaerts wordt niet gefloten en in de 90′ krijgt de thuisploeg nog een vrijschop cadeau van de gelegenheidsref en na wat heen en weer getrap valt de bal goed voor de thuisploeg en wordt het toch nog 3-3. White Star toonde een topmentaliteit en haalde meer dan verdiend een gelijkspel.

WS Wommersom – T. Bunsbeek

WS Wommersom – T. Bunsbeek

3 – 1

Doelpunten: 21′ Benaali 0.-1, 52′ Kevin Machiels (op strafschop) 1-1, 78′ Koen Bache 2-1, 89′ Nicolas Lentini (assist Jasper Belgy) 3-1

Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Koen Bache, Michael Stéveny (88′ Jasper Belgy), Kyle Dewil, Cedriic Saboo, Nicolas Lentini Maxim Wijnants (63′ Michiel Vanderweyden), Steve Klompkes (86′ Bart Vlaeyen), Hannes Claes, Kevin Sevenants, Kevin Machiels.

Niet ingevallen: Sonny Renders

Geelrood kon niet rekenen op Vincent Poulussen. Bjorn Schouters en Wout Conard sloten terug aan met de groep.

Er zijn zo van die dagen dat je ontelbaar veel kansen nodig hebt om een match te beslissen. Zaterdag was er zo eentje. Al in de eerste minuut ging Maxim Wijnants vlotjes voorbij zijn mannetje en alleen schuin voor doel besloot hij voorlangs. In de 13′ was het aan Kevin Machiels die in de korte hoek de doelman tegenkwam. In de 19′ besluit opnieuw Machiels nipt voorlangs na hoekschop van Wijnants. Bij de eerste en bijna enige tegenprik van de bezoekers was het dan ook nog eens meteen raak: Benaali (al dan niet uit buitenspel) knalt vanop 20 meter in het dak van het doel: 0-1 tegen alle logica in. White Star laat echter niet betijen en de 27′ schiet Nicolas Lentini een grote kans naast. 3 minuten later komt Steve Klompkes alleen voor doel maar zijn bal wijkt nog af in hoekschop. Een paar minuten later opnieuw Klompkes maar opnieuw gaat zijn bal nipt naast. In de 33′ wordt Kyle Dewil van dichtbij afgeblokt op de lijn. In de 35′ komt Nicolas Lentini moederziel alleen voor Spreutels die alsnog redt. In de 38′ is het opnieuw aan Machiels die ook de doelman tegenkomt. En moet er nog zand zijn: in de 40′ minuut redt Spreutels opnieuw een poging van Lentini. Zo gaat White Star de rust in met een 0-1 achterstand en mogen de bezoekers stilaan een kaarsje branden voor hun doelman.

Tijdens de rust predikt WS rust aan de bal en geduld. De tweede helft start met opnieuw veel druk naar voor. In de 52′ wordt Machiels duidelijk maar dom gehaakt in de 16 en Kevin zet de logische strafschop feilloos om 1-1 en White Star heeft nog bijna een helft om de punten thuis te houden. Er volgt een belegering op de helft van de bezoekers. In de 55′ strand Kevin Machiels opnieuw op doelman Spreutels. Op het uur Maxim Wijnants alleen door op rechts maar zijn schot is iets te zwak om Spreutels te verslaan. In de 65′ valt een bal voor de voeten van Koen Bache die ene vrije schietkans heeft maar zijn schot kraakt en de bal hobbelt nog naast. Even later is het opnieuw Koen Bache die niet kan afwerken op aangeven van Michiel Vanderweyden. In de 72′ redt Spreutels opnieuw heel mooi op een vrijschop van Lentini. In de 74′ zet Kevin Machiels zich goed door en zijn aflegger lijkt een niet te missen kans voor Steve Klompkes maar de dekselse Spreutels redt met de voet. Een minuut later is het opnieuw de doelman die Hannes Claes van dichtbij afhoudt. In de 79′ geraakt ook Machiels niet voorbij de man van de match. Het is pas in de 82′ dat hij zich eindelijk gewonnen moet geven: Koen Bache zet zich achter een vrijschop en trapt het balletje mooi in de linker bovenhaak, onhoudbaar voor Spreutels ditmaal en eindelijk de oververdiende 2-1. White Star controleert dan de resterende tijd en even voor affluiten is er een goede combinatie op rechts en Nicolas Lentini schiet op voorzet van Jasper Belgy de 3-1 binnen. Zo krijgt White Star finaal toch verdiend de drie punten maar moet het vooral werken aan de efficiëntie. Ook vorige week in Langdorp werden teveel kansen gemist. Alleszins White Star mist de start niet en met een zes op zes kan met gerust gemoed afgezakt worden naar het zwart beest van vorig seizoen: Sp. Budingen. Het belooft een moeilijke wedstrijd te worden daar in Budingen dat met 0 op 6 de start miste maar een ijzersterke thuisreputatie geniet. Afspraak zondag om 15 uur op het veld van Budingen. Supporters op post!
Bjorn Schouters hernam vrijdag met de B-ploeg en Wout Conard sluit dinsdag terug aan met de groep. Ook Vincent Poulussen herneemt dinsdag de loopoefeningen zodat de ziekenboeg helemaal leeg loopt en de trainersstaf positieve selectieproblemen heeft.

WS Wommersom – T. Bunsbeek (reserven)

WS Wommersom – T. Bunsbeek (reserven)

2 – 0

Opstelling WSW: Frank Vangrimde – Steven Haenen – Davy Goffinghs – Christophe Michiels – Gianni Moyaerts – Björn Schouters – Stéphane Klompkes – Koen Van Peer – Thibault Lazard – Yassine Makrache – Tom Soetaers – Kris Deldime – Bram Valgaerts – Patrick Monziba

White Star haalde niet het voetballend niveau van vorige week tegen een stug Bunsbeek. Davy Goffinghs, Tom Soetaers en Patrick Monziba stuitten in de eerste helft op de bezoekende goalie. Ruststand 0-0

De tweede helft meer druk van White Star en kansen voor Makrache, Schouters en Klompkes. Aan de overzijde was het opletten voor een paar snedige counters. Toch trok White Star het laken in het slotkwartier naar zich toe via de onverzettelijke Tom Soetaers die de 1-0 via een verdediger nette. Kris Deldime liet dan een grote kans onbenut maar Björn Schouters nam alle twijfels weg met een tweede doelpunt. Zes op zes voor de White Star reserven. Patrick Monziba viel snel uit met een verrekking. Volgende week trekken onze reserven naar VSK.

Meer weergeven

foto van wswommersom.
foto van wswommersom.
foto van wswommersom.
foto van wswommersom.foto van wswommersom.foto van wswommersom.

Traktatie van de coaches!

Traktatie van T1 en T2! Het eten werd klaargemaakt door onze vaste kok Erna Arron en zus!  TX!

 

foto van wswommersom.
foto van wswommersom.
foto van wswommersom.
foto van wswommersom.
foto van wswommersom.

KVC Langdorp A – WS Wommersom

KVC Langdorp A – WS Wommersom

0 – 3

Doelpunten: 21′ Kevin Machiels (op strafschop) 0.-1, 67′ Nicolas Lentini 0-2, 87′ Nicolas Lentini (assist Kevin Sevenants) 0-3

Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Koen Bache, Michael Stéveny, Kyle Dewil, Cedriic Saboo, Nicolas Lentini (88′ Jasper Belgy), Maxim Wijnants (63′ Michiel Vanderweyden), Steve Klompkes (80′ Bart Vlaeyen), Hannes Claes, Kevin Sevenants, Kevin Machiels.

Niet ingevallen: Sonny Renders

Geelrood kon niet rekenen op Wout Conard (blessure), Vincent Poulussen (blessure) en Bjorn Schouters (blessure).

White Star was naar Langdorp afgereisd met 1 missie: drie punten meenemen naar Wommersom. Het won dan ook oververdiend zonder disccusie op het veld van de Aarschotse thuisploeg. Al in de 5′ had het 0-1 moeten staan wanneer Steve Klompkes van Machiels overneemt en alleen voor doel op doelman Nevelsteen stuit. In de 19′ is het aan Kevin Machiels zelf die door Steve Klompkes alleen voor de goalie gezet wordt maar opnieuw heeft deze het laatste woord. De doelman ontpopt zich dan al tot beste thuisspeler. Amper een minuut later is het wel raak: Maxim Wijnants bedient Lentini en Nicolas wordt van de sokken gelopen: strafschop. Kevin Machiels klaart de klus en de 0-1 is eindelijk een feit. Even later is er de eerste halve kans voor de thuisploeg maar een schot van de opgerukte Wouters gaat ver naast. Het is enkel opletten voor de lengte bij de thuisploeg maar White Star verdedigt sterkt. Daarna is het terug volledig aan de bezoekers en Nicolas Lentini heeft 5 minuten voor rust pech dat zijn bal via de onderkant van de lat terug uit doel komt en dus nog geen 0-2. Even later test Machiels na een individuele actie de vuisten van Nevelsteen. Net voor rust kent ook Kevin Machiels zijn deel van de pech wanneer hij alleen voor doel ook voorbij de doelman geraakt maar zijn bal caprioleert langs de verkeerde kant van de paal. Zo komt de rust slechts met 0-1 en daar mag de thuisploeg enorm blij mee zijn.

De tweede helft start de thuisploeg beter met krachtsvoetbal en vooral heel veel lange ballen. Wommersom geraakt moeilijker aan het voetballen. Toch is het WS dat in de 47′ gevaarlijk is via Machiels en even later redt de doelman op de doorgebroken Lentini. Even voor het uur komt er toch een grote kans voor de thuisploeg via Matthijs maar doelman Al Hafez staat pal. Daarna is het weer naar de overkant en Kevin Machiels ziet zijn bal van dichtbij nog van de lijn gekeerd. De thuisploeg probeert wel maar zonder veel overleg. Het is in de 67′ dat White Star eindelijk haar voorsprong kan uitdiepen: Hannes Claes wordt onderuit gemaaid en Nicolas Lentini geraakt eindelijk voorbij de goede thuisdoelman: 0-2. White Star controleert nu rustig en in de 87′ rukt Kevin Sevenants op en stuurt Nicolas Lentini op pad die rustig blijft en de 0-3 binnenlegt. 1 minuut voor tijd krijgt Kyle Dewil nog heel licht rood van een uitstekende jonge ref Bultynck na een fout waar hij zeker niet de laatste man was. Dit is een klein smetje op de totaalprestatie van White Star. De daarop volgende vrijschop wordt opnieuw mooi gered door Al Hafez. De competitie wordt zo prima ingezet. Volgende week zaterdag zakt Bunsbeek af naar Wommersom. De bezoekers gingen thuis zwaar onderuit tegen Geetbets en zullen azen op revanche. Bjorn Schouters herneemt dinsdag na een maand de trainingen. Wout Conard moet een weekje rusten. Op Vincent Poulussen is het nog een week of twee wachten. Verder is het nog wachten op Koen Donvil die rustig opbouwt bij de B-ploeg. Afspraak zaterdag om 19.30 uur op ons veld. Supporters op post!

CR. VISSENAKEN – WS WOMMEROM (reserven)

CR Vissenaken – WS Wommersom (reserven)

5 – 8

Opstelling WSW: Steve Klompkes, Samir Koekelkoren, Vince Vanermen, Gianni Moyaerts, Koen Donvil, Kris Deldime, Bram Valgaerts, Tom Strs, Bram Craeninckx, Stephane Klompkes, Christoph Michiels, Joel Lebegge.

Doelpunten: Kris Deldime 0-1, crv 1-1, Stéphane Klompkes 1-2, Stephane Klompkes 1-3, Stéphane Klompkes 1-4, Tom Soetaers 1-5, Koen Donvil 1-6, crv 2-6, Koen Donvil 2-7, Tom Soetaers 2-8, crv 3-8, crv 4-8, crv 5-8

De WS reserven speelden de kampioen van vorig seizoen ondanks veel afwezigen regelmatig vlot uit met een 1-6 ruststand tot gevolg.

De tweede helft liep WS uit tot 2-8 en in het laatste kwartier scoorde de thuisploeg nog 3 keer tegen maar de zege kwam op geen enkel ogenblik in gevaar. Goede start van WS dat volgende week vrijdag Bunsbeek thuis ontvangt. Afspraak vrijdag om 20.15 uur op ons veld. Supporters op post!

Groep S cup: WS Wommersom – Heide Linter

White Star Wommersom – Heide Linter

0 – 2

Kern WSW: Adnan Al Hafez, Koen Bache, Bart Vlaeyen (68′ Koen Donvil),Kyle Dewil, Nicolas Lentini, Maxim Wijnants (88′ Gianni Moyaerts), Steve Klompkes, Hannes Claes, Kevin Sevenants, Michiel Vanderweyden, Kevin Machiels.

Niet ingevallen: Sonny Renders

White Star kwam gehavend aan de aftrap met afwezigheid van Michael Stéveny (buitenland), Cédric Saboo (ziek), Bjorn Schouters (geblesseerd), Wout Conard en Jasper Belgy (examens) en Vincent Poulussen (geblesseerd).

De eerste helft kregen de bezoekers een kans via Vanlaer en White Star was gevaarlijk via een vrijschop van Lentini en even later wanneer Lentini alleen voor doel komt op aangeven van Machiels maar op de goalie stuit. Rust komt met 0-0 in een kansarme maar felbevochten derby.

De tweede helft start WS met goede intenties maar wanneer de bezoekers op een counter de 0-1 netten is het vet van de soep. Machiels krijgt nog wel een grote kans maar het zijn de bezoekers die meer drang tonen en via een strafschop verdiend op 0-2 komen. Slechte generale repetitie voor White Star dat zaterdag voor een heel moeilijke openingsmatch in Langdorp staat. Afspraak om 19.30 uur in de Gijmel. Supporters op post!

TW 3000 A – WS Wommersom

Tielt-Winge 3000 A – WS Wommersom

3 – 2

Doelpunten: 1′ 1-0 Wauters, 3′ 2-0, 8′ Wauters 3-0, 24′ Hannes Claes (assist Michiel Vanderweyden)3-1, 68′ Nicolas Lentini 3-2

Kern WSW: Adnan Al Hafez, Cedric Saboo, Koen Bache, Michael Steveny, Bart Vlaeyen (46′ Jasper Belgy),Kyle Dewil, Nicolas Lentini, Maxim Wijnants, Steve Klompkes (46′ Wout Conard), Hannes Claes (46′ Kevin Sevenants), Michiel Vanderweyden (80′ Gianni Moyaerts)

Niet ingevallen: Sonny Renders

White Star kon niet rekenen op Kevin Machiels (gespaard uit voorzorg), Björn Schouters (geblesseerd), Vincent Poulussen (geblesseerd) en Koen Donvil.

White Star gaf opnieuw de eerste 10 minuten onbegrijpelijk afwezig en stond prompt 3-0 in het krijt via oa Mike Wauters. Nadien herstelde geelrood het evenwicht en scoorde tegen op hoekschop van Vanderweyden afgerond door Hannes Claes 3-1. White Star bleef hoog spelen en Nicolas Lentini was 2 keer dicht bij een tweede doelpunt maar kon net niet afwerken. Rust kwam al na 40 minuten met 3-1.

De tweede helft nam White Star volledig over en werd het de betere ploeg tegen de neotweedeprovincialer. Het speelde snel en zette hoog druk. Nicolas Lentini strafte een mistasten in de thuisdefensie koel af en bracht White Star terug tot 3-2. White Star blijft de bovenhand halen maar geraakt enkel aan een paar halve mogelijkheden. Zo blijft het 3-2 na een aangename wedstrijd en kan White Star naar de laatste rechte lijn met de complimenten van de thuisploeg. Zondag speelt WS thuis tegen de buren van Heide Linter in de laatste wedstrijd van de groep S cup. De week nadien begint het echte werk in Langdorp. White Star lijkt stilaan klaar.