WS Wommersom houdt op te bestaan!

Met spijt in ons hart: this is the end my friend!

White Star houdt op te bestaan het jaar voor haar 50-jarig bestaan door financiële problemen.  De spelers en trainers danken de trouwe supporters en sympathisanten voor de jarenlange steun van de club.  Jammer dat het zo moet eindigen met onze traditieclub in het provinciale voetbal. Tot ziens rond één of ander voetbalveld, ooit!

 

T. Bunsbeek – WS Wommersom (reserven)

T. Bunsbeek – WS Wommersom (reserven)

1-1

De WS-reserven blijven voor Nieuwjaar ongeslagen. Ze speelden één van de hun mindere wedstrijden op het slechte veld van Bunsbeek. De vele afwezigen maakten het niet makkelijk voor WS met net 11 spelers aan de aftrap. Steve Klompkes zag een bal gestuit door de lat en zijn broer Stéphane kon 3 keer een één op één niet afwerken. De tweede helft ruim overwicht voor WSW maar de kansen werden telkenmale gemist. O.a. Bram Craeninckx kwam 2 maal in een kansrijke positie maar zag zijn bal gestopt. Ook Klompkes geraakte meermaals niet binnen het kader. Koen Donvil bracht White Star 20 minuten voor tijd met een vrijschop dan toch op 0-1 maar 10 minuten voor tijd lukte de thuisploeg de gelijkmaker nadat het eerst een tweetal kansen had gemist. Billijk gelijkspel na een povere wedstrijd in kille omstandigheden

WS Wommersom – CR. Vissenaken (reserven)

WS Wommersom – CR Vissenaken (reserven)

6 – 0

White Star won makkelijk in deze sportieve pot voetbal. Zo houdt het de druk op de leider. Volgende week de laatste match voor de winterstop in Bunsbeek. Wat een eerste ronde voor White Star zonder nederlaag! Goed bezig mannen! #oneteam

Doelpunten WSW: Tom Strsaers 2 x Stephane Klompkes 2 x Bokan Hussein 1 x en Gianni Moyaerts 1 x

Meer weergeven

foto van wswommersom.
foto van wswommersom.
foto van wswommersom.

WS Wommersom – KVV Scherpenheuvel Sport

WS WOMMERSOM – KVV SCHERPENHEUVEL
4 – 4
Ongeloof in Wommersom. White Star kan nu zelfs een 4-0 voorsprong niet vasthouden.
Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Koen Bache, Hannes Claes, Cedriic Saboo, Jasper Belgy, Kevin Machiels, Bart Vlaeyen, Michael Stéveny, Nicolas Lentin (71′ Wout Conard), Maxim Wijnants, Michiel Vanderweyden
Niet ingevallen: Sonny Renders – Gianni Moyaerts
Doelpunten: 23′ Maxim Wijnants 1-0, 32′ Hannes Claes (assist Kevin Machiels) 2-0, 47′ Kevin Machiels (assist Koen Bache) 3-0, 64′ Maxim Wijnants 4-0, 71′ KVVS 4-1, 74′ KVVS 4-2, 81′ KVVS 4-3, 84′ KVVS 4-4
White Star begon gehavend aan de wedstrijd met de afwezigheid van Bjorn Schouters (al paar weken geblesseerd) en de schorsingen van Kevin Sevenants en Steve Klompkes. In de opwarming werd dan ook Kyle Dewil onvoldoende fit bevonden. White Star begon gemotiveerd aan de wedstrijd en eigenlijk was het geelrood dat als enige kansen bij elkaar voetbalde tegen de heel matige bezoekers. De debatten starten in de 5′ met een schot van Vanderweyden naast. In de 9′ ziet Hannes Claes zijn schot gepareerd. De hoekschop die daarop volgt wordt door de goalie van de lijn gered. In de 16′ is er een schot van Koen Bache dat gelost wordt door de doelman maar Saboo krijgt de rebound niet binnen. In de 23′ is het raak voor WS: Maxim Wijnants komt naar binnen en schiet met links in: de goalie verkijkt zich en laat de bal glippen en de 1-0 is een feit. Een paar minuten later schiet Vanderweyden een vrijschop naast. En nog even later is er een enorme kans voor Cedric Saboo na hoekschop maar zijn kopbal gaat nog naast. Toch wordt het 2-0 wanneer Kevin Machiels een actie opzet en de afgeslagen bal wordt door Hannes Claes hard ingeschoten: 2-0, meteen ook de ruststand.
De tweede helft begint opnieuw met overwicht voor White Star. Na een paar minuten staat het 3-0: Koen Bache met een lange haal en Kevin Machiels mag op wandel en scoort koeltjes. De bezoekers zijn dan voor het eerst gevaarlijk op vrijschop: gered door Al Hafez. White Star blijft rustig domineren en wanneer Maxim Wijnants de doelman te ver vooruit ziet staan schiet hij hard vanuit een scherpe hoek de 4-0 binnen. White Star lijkt op een grote score af te stevenen. Maar dan plots in de 71′ uit het niets scoort Ytebrouck de 4-1. Wanneer een paar minuten later Vrancken vanop 35 meter een vrijschop in de haak poeiert komt er wat meer onrust in de rangen. Zeker wanneer een kleine 10 minuten voor tijd ook de 4-3 gemaakt wordt. En kan het nog erger: in de 84′ valt de gelijkmaker. White Star kruipt dan toch weer recht en drukt de bezoekers nog 5 minuten weg. Kevin Machiels heeft nog een goede actie in petto maar alleen voor doel blijft de bal tussen de benen van de goalie hangen. De drie daaropvolgende hoekschoppen brengen geen winninggoal en zo blijft White Star opnieuw gedesillusioneerd achter. Het haalt slechts een 3 op 9 in de laatste drie matchen waar het eigenlijk altijd een 9 op 9 had moeten zijn. Dit is een pijnlijke vaststelling. Maar uiteraard kunnen we hier niets meer aan veranderen en moeten de koppen richting laatste thuismatch voor de winterstop nu zaterdag tegen Langdorp. Kan White Star de negatieve spiraal doorbreken en aanknopen met winst net voor de break? Kom dat zien nu zaterdag aan de Klein Broekstraat. Kevin Sevenants en Steve Klompkes komen terug uit schorsing. Afwachten hoe de blessure van Kyle Dewil evolueert. Supporters op post!

De Sint op bezoek bij WSW!

Geen jeugdtraining vandaag. Wel heel hoog bezoek! En of het leuk was! De Sint bij WSW!

foto van wswommersom.foto van wswommersom.
foto van wswommersom.foto van wswommersom.foto van wswommersom.
foto van wswommersom.

WS Wommersom – SP Heide Linter (reserven)

WS Wommersom – SP Heide Linter (reserven)

1 – 1

De WS-reserven kwamen onthoofd aan de aftrap maar stonden bij de rust 1-0 voor, een doelpunt van Jasper Belgy na een uitstekende combinatie. De tweede helft minder scherpte bij WSW en Heide, met oa Huybrechts, Vanlaer en Borgers in de ploeg, kwam gelijk. Billijk resultaat! WS blijft nog steeds ongeslagen. Volgende week opnieuw een thuismatch tegen Vissenaken.

RWL Sport B – WS Wommersom

RWL B – WS Wommersom

3 – 3

Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Koen Bache, Hannes Claes, Cedriic Saboo (80′ Jasper Belgy), Kevin Sevenants, Kevin Machiels, Kyle Dewil, Michael Stéveny, Nicolas Lentini (83′ Bart Vlaeyen), Maxim Wijnants (46′ Michiel Vanderweyden), Steve Klompkes

Niet ingevallen: Sonny Renders

Doelpunten: 49′ Kevin Machiels (assist Michiel Vanderweyden) 0-1, 65′ Kevin Machiels (op strafschop) 0-2, 68′ Nicolas Lentini (assist Michiel Vanderweyden) 0-3, 77′ Goovaerts 1-3, 80′ Clemens 2-3, 83′ Goovaerts 3-3.

Rood: Steve Klompkes 50′

White Star zakte af naar staartploeg RWL B. De eerste helft had White Star, ondanks zeer matig spel kansen genoeg om de thuisploeg af te maken. Al in de 2′ verschijnt Nicolas Lentini alleen voor de doelman maar deze redt knap. Een minuut later opnieuw Lentini die alleen voor doel komt maar opnieuw redt de goalie. In de 13′ is er een kans voor Kevin Machiels op pass van Steve Klompkes maar de bal gaat naast. In de 19′ opnieuw Lentini maar de bal gaat naast. In de 27′ is er een eerste schuchtere poging van de thuisploeg maar Goovaerts schiet ver over. In de 28′ loodst Machiels Lentini door de defensie maar opnieuw alleen voor doel schiet hij nog naast. In de 36′ trapt Klompkes te zwak overhoeks om de doelman te verontrusten en de laatste kans is voor Koen Bache die een afgeslagen bal net naast de kooi lobt. Zo is het 0-0 na een zwakke eerste helft maar met voldoende kansen voor WSW om de match al te beslissen.

De tweeede helft is nog maar net bezig of Michiel Vanderweyden krult een voorzet op de kruin van Kevin Machiels die door de benen van de doelman binnenknikt: 0-1. Een minuut later krijgt Steve Klompkes lichtzinnig geel van de ref en volgens de ref zou hij nadien nog “iets” gezegd hebben en krijgt hij onmiddellijk zijn tweede geel, een redelijk betwistbare beslissing. WSW dus nog 40 minuten met zijn tienen. Het laat het echter niet aan het hart komen en Michiel Vanderweyden ziet zijn goede lob net naast gaan. In de 58′ een kans voor Nicolas Lentini maar zijn schot gaat over. In de 60′ een actie van Cedric Saboo maar pal op de vuisten van de doleman. In de 63′ een schot van Koen Bache maar opnieuw de goalie die redt. In de 66′ is het dan toch raak wanneer Machiels gehaakt wordt in de 16 en zelf de elfmeter omzet: 0-2. In de 68′ ziet Hannes Claes zijn volley afwijken in op de lat belanden. Toch is even later 0-3 wanneer opnieuw Michiel Vanderweyden Nicolas Lentini wegstuurt en hij prikt de 0-3 binnen. RWL lijkt niet bekwaam om White Star ondanks de numerieke meederheid, pijn te doen. Maar plots in de 77 staat het 1-3 via Goovaerts. De aansluitingstreffer valt even nadien maar wel nadat Saboo in een fase geblesseerd raakt en RWL weigert de bal buiten te trappen. De bal blijft nog een tweetal minuten in het spel zonder dat de ref het spel stillegt en plots staat het via een afgeweken bal 2-3, ook hier een zeer betwistbaar optreden van ref (of beter gezegd geen optreden). Saboo moet in deze fase ook naar de kant met een blessure. White Star krijgt nadien nog de 3-3 te slikken uit flagrant buitenspel. Zo is er een enorme anticlimax voor geelrood en verliest het opnieuw 2 punten in een wedstrijd die het altijd had moeten winnen tegen een heel matige tegenstander. Indien de rode kaart van Klompkes niet valt, wint WS de wedstrijd vermoedelijk altijd. Niks meer aan te doen echter en de hoofden moeten nu richting een tweeluik thuis. Te beginnen met de match van nu zaterdag tegen Scherpenheuvel. Kevin Sevenants is geschorst wegens een derde geel en ook Steve Klompkes mag nogmaals naar de strafbank. Kan White Star na een 5 op 15 terug aanknopen met winst? Afspraak zaterdag op ons veld om 19.30 uur. Supporters op post!

Bedankt aan onze eters en onze helpers!

White Star bedankt de talrijke eters op de jaarlijkse mosseldagen alsook de vele helpende handen. U was wederom fantastisch en tot de volgende keer!

foto van wswommersom.