KV Boutersem – WS Wommersom 2-3

5′ Kevin De Putter 0-1, 13′ Vincent Poulussen 0-2, 33′ El Herbouti 1-2, 69′ Kevin De Putter 1-3, 85′ Machiels 2-3
Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Vincent Poulussen, Bram Valgaerts(46′ Raf Vangrimde), Kevin Sevenants (C), Kenneth Debras, Steve Klompkes, Kevin De Putter (72′ Bart Vlaeyen), Maarten Vicca, Michael Freson, Nicolas Lentini (90′ Gianni Moyaerts), David Delhalle
Niet ingevallen: Leo Silva
De wedstrijd waar White Star al een hele week naar uitkeek: op bezoek bij de ongeslagen leider uit de reeks Boutersem. De thuisploeg maakte al een hele week promotie via sociale media voor een groots feest en bij aankomst van WS bleek de discobar al in stelling gebracht. Geen dankbaarder materiaal voor een trainer om zijn team nog meer op scherp te zetten. Het verhaal van het vel en de beer is elkeen wel bekend en de rest is geschiedenis.
De toekomstige kampioen kon op volle sterkte aantreden terwijl WS nog steeds Bjorn Schouters, Koen Donvil en Angelo Lentini moet missen. Daarenboven waren Ruben Theunis en Patrick Monziba niet beschikbaar. Raf Vangrimde werd opgevist en bevolkte samen met Bart Vlaeyen, doelman Leo Silva en Gianni Moyaerts de reservenbank.
White Star begon verschroeiend aan de wedstrijd in de zengende hitte op deze mooie lentedag. Boutersem kwam er bij aanvang maar weinig aan te pas. De roodwitte backs zagen sterretjes en wanneer een sterke Vincent Poulussen zich goed doorzet bereikt zijn gemeten pass Kevin De Putter die al snel de 0-1 voorbij Froment werkt. Even later wederom een uitstekende combinatie met Michael Freson die een goede actie in petto heeft en zijn voorzet wordt door Vincent Poulussen voorbij een kansloze doelman gedevieerd: 0-2 nog voor het kwartier. De thuisploeg komt weinig in de buurt van Vangrimde en het duo Roesems-Machiels zit in de zak van de WS-defensie. Toch moet Vangrimde eens goed plat op een schot van Boutersem. White Star blijft gevaarlijk en bij een aanval fluit een overigens uitstekend leidende ref Vanbets Klompkes onterecht terug wiens lobje de 0-3 had betekend. De thuisploeg probeert vooraal met verre ballen van doelman Froment de WS-defensie te ontregelen. Rond het half uur valt toch de 1-2 wanneer Vanzavelberg (toch fit blijkbaar) te veel ruimte krijgt en mag afdrukken: Vangrimde kan het schot niet klemmen en El Herbouti kan van dichtbij al dan niet in buitenspel de bal binnenleggen. De spanning dus terug in de wedstrijd. Ruststand 1-2, verdiend voor WS dat het betere van het spel had.
De tweede helft wil de thuisploeg drukken maar in het eerste kwartier zijn er vooral veel duels maar weinig goed voetbal en evenmin kansen. Daarna komt Boutersem toch stilaan opzetten en Vangrimde moet alles uit de kast halen op een schot van een roodwitte aanvaller. White Star kan counteren en bij één van deze counters komt Vinnie Poulussen alleen voor doel maar zijn afleggertje naar maat Lentini wordt nog in laatste instantie onderschept. Boutersem wil de titel binnenhalen maar gaat overhaast en ondoordacht te werk bij de kansen die er komen. White Star blijft al bij al makkelijk overeind onder de druk van de thuisploeg. Wanneer Nicolas Lentini zijn lobje alleen voor Froment gepakt ziet worden is het even later toch raak wanneer Klompkes zich goed doorzet en zijn gemeten voorzetje wordt mooi gecontroleerd door Kevin De Putter en dito voorbij de thuisgoalie geknald: 1-3 en White Star kan de overwinning ruiken. Boutersem probeert maar zonder veel overleg en treuzelt te lang voor doel. 5 minuten voor tijd komt een tot dan vrij bleke Machiels toch in stelling en dan ken je het vervolg: zijn overhoekse kopbal verdwijnt aan de verste paal in doel en dus 2-3. Boutersem dringt nog aan maar geraakt niet meer aan kansen door goed verdedigen van WS met Debras en Vicca als exponenten. Zo kan White Star de drie punten mee naar huis kan nemen. Het geplande feest van Boutersem valt dus in het water en WS kan met opgeheven hoofd het veld van de toekomstige kampioen verlaten. Een deugddoende zege voor geelrood (vandaag in het zwart trouwens) dewelke nog tot laat gevierd werd. Volgende week geen wedstrijd maar de week nadien zomaar even 2 thuiswedstrijden op drie dagen: eerst donderdag 20 april tegen Houtem B en dan zaterdag 22 april de derby tegen Orsmaal. Als White Star deze twee matchen goed doorkomt is het bijna zeker bij de beste tweeden en is de verdiende promotie een feit. Afspraak donderdag 20 april om 19.30 uur op ons veld. Supporters op post!