KA. Goetsenhoven – WS Wommersom 1 – 7

4′ Kevin De Putter 0-1, 29′ Koen Donvil 0-2, 34′ Nicolas Lentini 0-3, 43′ Steve Klompkes 0-4, 58′ Vincent Poulussen 0-5, 74′ Kevin De Putter 0-6, 84′ Koen Donvil 0-7, 90′ Pede 1-7

Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Michiel Deldime, Angelo Lentini, Kevin Sevenants (C) (65′ Bjorn Schouters), Kenneth Debras, Steve Klompkes, Koen Donvil, Kevin De Putter (75′ Bart Vlaeyen), Maarten Vicca, Michael Freson, Nicolas Lentini (46′ Vincent Poulussen)

Niet ingevallen: Leo Silva

White Star was de smadelijke nederlaag uit de heenwedstrijd absoluut niet vergeten. Het kwam gemotiveerd en geconcentreerd aan de aftrap op het kleine veld van Goetsenhoven dat er door de hevige regenval zwaar maar goed bespeelbaar bijlag. De duels werden gewonnen, de afspraken werden nagekomen en de kansen werden verzilverd. Dat was het verhaal van de eerste helft. Goetsenhoven probeerde goed mee te spelen maar White Star was gewoon veel beter en snediger en kwam al snel 0-1 voor na een mooie combinatie afgelegd door Lentini voor De Putter die binnenprikt. Daarna houdt WS rustig meesterschap, mist nog een paar kansjes maar laat de thuisploeg niet in de wedstrijd komen. Op het half uur staat het 0-2: Michael Freson met de strakke vrijschop en Koen Donvil van dichtbij met de afwerking. Even later foutje in de thuisdefensie en Nicolas Lentini is er als de kippen bij om de 0-3 binnen te leggen. De thuisploeg krijgt 1 kans via Pede maar hij schiet voorlangs. Het mooiste doelpunt van de eerste helft is voor Steve Klompkes die door Freson wordt weggestuurd, de doelman omspeelt en vanuit een scherpe hoek de bal mooi in doel krult 0-4. Ruststand 0-4.

De tweede helft begint de thuisploeg goed maar het kan niet aan kansen komen. White Star speelt het balletje rustig rond en wacht op kansjes. Michiel Deldime trekt voor en Vincent Poulussen devieert als een volleerd kopbalspecialist de bal in de verste hoek: 0-5. White Star stapelt dan de kansen op en het is wachten tot Kevin De Putter door de thuisdefensie wandelt om de 0-6 aan tekenen. De ingevallen Bart Vlayen schiet bij zijn eerste baltoets via de handen van de thuisgoalie op de kruising maar even later mag Koen Donvil na een goede actie van Maarten Vicca naar binnenkomen, een paar mannetjes uitschakelen en zo de 0-7 aantekenen. Het obligate tegendoelpunt valt ook nu weer in de laatste minuut na nonchalant uitvoetballen. Sterke prestatie van WS dat zo ook een optie op de tweede plaats en de daaraan verbonden promotie neemt. White Star heeft zo ook zijn revanche beet en kan vol vertrouwen uitkijken naar de komende wedstrijd. Zaterdagavond is Out-Hoegaarden B te gast in Wommersom en in de heenwedstrijd had WS geen overschot tegen de groenhemden. Iedereen is fit en beschikbaar. Afspraak volgende week om 19.30 uur op ons veld. Supporters op post!