K. Halle VV – WS Wommersom 1-5

K. Halle VV – WS Wommersom

1 – 5

Opstelling WSW: Sonny Renders, Bjorn Schouters, Kevin Sevenants, Samir Koekelkoren (72′ Gianni Moyaerts), Maarten Vicca (85′ Joel Lebegge), Kenneth Debras, David Piot (66′ Vince Vanermen), Koen Donvil, Michael Freson, Steve Klompkes, Bart Vlaeyen.

Niet ingevallen: Leo Silva

Doelpunten: 9′ Kenneth Debras (assist Koen Donvil) 0-1, 14′ Steve Klompkes (assist Michael Freson) 0-2, 22′ Michael Freson (assist Kenneth Debras) 0-3, 33′ Nulens 1-3, 77′ Steve Klompkes 1-4, 84′ Gianni Moyaerts (assist Koen Donvil) 1-5

Eerste match in de Groep S cup voor WSW en een verplaatsing naar Halle VV stond op het programma. WS moest de klus klaren met heel wat afwezigen: Michael Marechal en Vincent Poulussen (verlof), Nicolas Lentini (werk), David Delhalle en Kevin De Putter (geblesseerd) en Angelo Lentini. Kevin Sevenants en Bart Vlaeyen werden gerecupereerd. Een onuitgegeven elftal dus alweer met op de bank youngsters Vince Vanermen en Gianni Moyaerts en een iets oudere ster Joel Lebegge.

White Star had vandaag genoeg aan 25′ minuten hoge druk om de thuisploeg volledig tegen de mat kloppen. De score stond na 20′ al op 0-3 maar had gerust dubbel zo hoog kunnen en ook moeten zijn. Na twee vroege missers van Donvil en Klompkes kopte Debras op voorzet van Donvil de 0-1 binnen. Piot ramde op de paal en even later was het 0-2 wanneer Freson Klompkes bedient die aan de tweede paal binnenschuift. De 0-3 laat niet lang op zich wachten en het is nu Debras die Freson in de volley laat scoren. White Star blijft de goede combinaties en kansen opstapelen maar komt niet meer tot scoren. Op counter scoort de thuisploeg veel te makkelijk de 1-3 en het laatste kwartier van de eerste helft valt er heel weinig te beleven op het veld. Halle krijgt nog twee kopkansen en ook WS komt nog een aantal keer dicht bij een grotere score maar de ruststand blijft 1-3.

De tweede helft controleert WS heel makkelijk en tikt de bal rond tegen een te rustig tempo. Elke versnelling betekent meteen ook een kans voor geelrood maar scoren zit er in de eerste twintig minuten niet in. De thuisploeg, die al veel achter een vaak ongrijpbare bal had moeten lopen, is uitgeput en komt zelden in de buurt van Sonny Renders die een rustige namiddag beleeft. Pas in het slot diept WSW de kloof uit met een tweede doelpunt van Klompkes en even later het eerste officieel doelpunt van Gianni Moyaerts voor het fanion elftal van WS op aangeven van Koen Donvil. White Star krijgt dan nog een paar kansen in het slot maar de 1-5 is meteen de eindstand. Volgende zaterdag komt RC Meldert op bezoek voor de beker maar donderdag komen eerst nog de Vliegende Zwaluwen uit Glabbeek op bezoek. Supporters op post!

foto van wswommersom.