In 1969 bestond er in de Wommersomse dorpskroeg “Kies” een tafelvoetbalclub. Er werd een bestuur gekozen en men speelde om de week, thuis of op verplaatsing tafelvoetbal. Tot er iemand op het lucratieve idee kwam om echte voetbal te gaan spelen. En toen ging de bal aan het rollen…Jonge mannen stelden een elftal samen en leenden ergens geel-rode truitjes. De eerste matchen werden gespeeld achter “Kies” op een weide van Jef. We maakten twee goals met boonstaken; bij gebrek aan beter materiaal. Al snel sloten ze aan bij het liefhebbersvoetbal. Ook het gebrek aan een degelijk veld werd snel verholpen. Het toeval wou dat de gemeente net draineringswerken uit aan het voeren was op het “Broek”, een moerassig gebied net buiten de dorpskern. Een voetbalveld werd aangelegd. In die tijd moest White Star Wommersom het veld delen met F.C. Fregatte, een voetbalploegje van de “Berg”.

Er werd een clubhuisje in betonplaten gebouwd en later werd door F.C. Fregatte
2 kleedkamers gebouwd in het middden, links van het voetbalveld.
In het clubhuisje was er geen water, geen licht en geen warm water. Na de match werd het clubhuisje verlicht met een fameuze “gaslamp”, waardoor er steeds een mazoutgeurtje in het clubhuisje hing…

Het eerste bestuur bestond uit :
Louis Vandeborne, Fons Mommen, William Willems, Guido Wijnants en Ivo, Georges Lowet, André Wallens, Polidor Maho, Roger Devos, Louis Flamaing, Omer Zwartenbroeckx en Louis Michiels.

Bestuurslid Georges Lowet zorgde elke zondag voor de watervoorziening. Hij hing telkens 2 melkkruiken aan zijn fiets om zo de kleedkamers en waskommen van water te voorzien. Het water werd verwarmd door “den douche op gas”. De spelers wasten hun in waskommen voor hun voeten…

Maar het was toch gezellig in dat kleine “clubkantieneke”! Elke match kwamen er een 100-tal(!) supporters hun dorst lessen, zowel van Sporting als van White Star Wommersom. Door het feit dat er 2 clubs waren in 1 dorp werden er sportieve, maar ook wel eens hevig derby’s bevochten.

WHITE STAR werd dus officieël geboren in 1969 en sloot aan bij de K.B.L.V.B., ze speelden zelfs later pré-nationaal. Ze stapten over naar de K.B.V.B. Sinds de oprichting van de jeugdploegen in 1979 is het totale palmares al meer dan verdubbeld. Elk jaar was er wel een ploegje dat kampioen speelde in zijn reeks. Dit komt door de goede jeugdwerking met als bewijs Tom Soetaers en Patrick Monziba, momenteel spelers bij de A-kern.
WSW werd een club die gezien mag worden, sportief, veel supporters en veel goede resultaten !!!

Er werdt toch al een aantal keer kampioen gespeeld, met als gevolg dat we nu in
2de provinciale B spelen.
Ook nu nog breidt de White Star uit.