WS Wommersom – VS Kortenaken

WS Wommersom – VS Kortenaken

2 – 4

Doelpunten: 1’ 1-0 Steve Klompkes, 19′ VSK 1-1, 41′ Steve Klompkes 2-1, 49′ VSK 2-2, 59′ VSK 2-3, 62′ VSK 2-4

Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Koen Bache, Wout Conard (19′ Michiel Vanderweyden), Cedriic Saboo, Steve Klompkes, Hannes Claes, Kevin Sevenants, Kevin Machiels, Kyle Dewil, Maxim Wijnants (60’ Bart Vlaeyen), Nicolas Lentinii

Niet ingevallen: Sonny Renders – Bjorn Schouters

White Star kon niet rekenen op Vincent Poulussen en Michael Stéveny. De match kon echter niet beter beginnen want al na 1 minuut schoot Steve Klompkes enig mooi de 1-0 binnen. White Star was sterk de eerste helft en in de 5′ opnieuw een grote kans met de voorzet van Steve Klompkes en Nicolas Lentini die over besluit. Even later wordt Kevin Machiels onterecht van een doelpunt beroofd wanneer ref Cuypers tot imaginair buitenspel beslist. Dan beslist de scheids om eerst een wissel toe te staan (de geblesseerde Conard moet naar de kant) maar laat daarna opeens het spel gewoon doorgaan waardoor White Star helemaal gedesorganiseerd de 1-1 slikt, dan ook nog uit buitenspel. Enkele gele kaarten voor White Star is het enige resultaat. Dit doelpunt had nooit mogen goedgekeurd worden en is een grote fout van de scheids. White Star gaat echter door en in de 22′ redt Dumont een schot van Klompkes. Even later is het Adnan Al Hafez die twee keer goed redt op een kans van de bezoekers. In de 36′ stuurt Michiel Vanderweyden Kevin Machiels doorheen de defensie maar hij stuit in één op één op de bezoekende doelman. Toch wordt het nog 2-1 voor rust wanneer opnieuw Steve Klompkes verwoestend uithaalt en de bal in de verste hoek binnengaat. Dit is meteen de ruststand.

White Star geeft de voorsprong quasi onmiddellijk weg en weggeven mag letterlijk genoemd worden: slecht terugspelen brengt een bezoeker alleen voor doel en de 2-2 is na 5 minuten een feit. White Star lijkt aangeslagen en de bezoekers zijn de eerste 20′ gewoon beter. Het wordt op 5 minuten tijd nog 2-3 en 2-4, de laatste opnieuw uit buitenspel maar de voorsprong is wel verdiend. White Star komt dan toch terug een beetje boven water en Michiel Vanderweyden knalt de aansluiting tegen de paal. Wanneer even later ook Nicolas Lentini en Kevin Machiels wenkende kansen op de doelman trappen is het verlies voor White Star een feit. De tweede helft was het niet genoeg voor White Star dat zo een derde keer dit seizoen verliest. Volgende week zaterdag al een nieuwe kans echter bij een herboren Vissenaken dat nu ook leider Geetbets over de knie legde. Het belooft een moeilijke avond te worden voor WSW zaterdag in Vissenaken. Afspraak om 19.30 uur. Supporters op post!