WS Wommersom – SP. Roosbeek-Neervelp A

WS Wommersom – SP. Roosbeek-Neervelp A

1 – 1

White Star knokt de nul van de tabellen met zijn tienen.

Doelpunten: 29′ Michael Marechal (assist Nicolas Lentini) 1-0, 39′ Broekmans 1-1

Rood: 58′ Bart Vlaeyen (2 x geel)

Opstelling WSW: Sonny Renders, Maarten Vicca, Kevin Sevenants (59′ Angelo Lentini), Michael Freson (59′ Steve Klompkes), Bjorn Schouters, Vincent Poulussen (89′ David Delhalle), Bart Vlayen, Nicolas Lentini, Koen Donvil, Michael Marechal, Kenneth Debras.

Niet ingevallen: Kevin De Putter

White Star begon heel goed aan de wedstrijd en Nicolas Lentini verscheen twee keer ook in oog met doelman Hugaerts: 1 keer ging de bal voorlangs en 1 keer redde de doelman. Even later komt ook Michael Marechal alleen voor Hugaerts maar de goalie kan met de borst de bal deviëren buiten de rechthoek. Daarna komen de bezoekers opzetten, vooral met verre inworpen en stilstaande fasen. Doelman Sonny Renders is echter bij de pinken en staat pal. White Star komt verdiend op voorsprong wanneer Nicolas Lentini zijn man dolt en Hugaerts met een ultieme reflex nog kon weren maar Michael Marechal bijft mister cool en legt de 1-0 binnen. Roosbeek probeert om te schakelen en uiteindelijk valt de gelijkmaker even voor rust na een omschakeling via Broekmans. 1-1 is meteen de ruststand.

In de tweede helft is de eerste grote kans voor Tritsmans maar hij kopt naast. Ook White Star laat zich niet onbetuigd en Hugaerts moet goed afweren op een poging van Poulussen. Wanneer Bart Vlaeyen even voor het uur zijn tweede geel pakt lijkt het moeilijk te worden voor de thuisploeg maar Roosbeek bakt weinig van de numerieke meerderheid en druk steriel. Toch moet een sterke Sonny Renders met een voetveeg Goossens van de voorsprong houden. Ook op een poging van de ingevallen Benali blijft Sonny baas. Hugaerts ranselt een vrijschop van Donvil uit zijn doelvlak. White Star prikt geregeld tegen en Marechal moet na een rush foutief gestopt worden door Sauer, de scheids houdt het bij twijfelachtig geel. Even later een mooie counter maar weer voorkomt de dekselse Hugaerts de White Star voorsprong. Roosbeek perst er nog een slotoffensief uit en White Star moet verwoed verdedigen. Dé kans van de match valt echter aan de overzijde wanneer Michael Marechal alleen doorgaat en opzij legt naar Klompkes die alleen voor Hugaerts vanop 8 meter nog overknalt, dit had de winning goal moeten zijn. In de blessuretijd krijgt White Star dan nog bijna het spreekwoordelijke deksel op de neus als Broekmans scoort vanuit buitenspel. De stand blijft dus op 1-1, billijk zeker als je zo lang in numerieke minderheid speelt, maar White Star had het gevoel hier meer uit te kunnen puren. Volgende week een verplaatsing naar één der titelkandidaten: FC Rillaar Sport. Supporters op post!