WS Wommersom – SP. Kumtich-Tienen

WS Wommersom – SP Kumtich-Tienen

2 – 1

Doelpunten: 6′ Nicolas Lentini (assist Michael Marechal) 1-0, 26′ Angelo Lentini (assist Nicolas Lentini) 2-0, 73′ Koen Nicolaes 2-1

Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Bjorn Schouters, Maarten Vicca, Kevin De Putter (86′ David Piot), Angelo Lentini, Kenneth Debras, Nicolas Lentini (71′ Koen Donvil), Bart Vlayen, David Dehalle, Michael Marechal, Steve Klompkes (64′ Michael Fresont).

Niet ingevallen: –

White Star heeft een drieluik thuis afgesloten met een 9 op 9 en was de winst tegen Schaffen logisch dan waren de zeges tegen de top 5 – ploegen Kortenaken en Kumtich toch wel een heel mooie opsteker. WS kon nog niet rekenen Kevin Sevenants en Vincent Poulussen en ook doelman Sonny Renders was op reis met zijn schook. Frank Vangrimde stond als vanouds tussen de palen en kweet zich met brio van zijn taak. Zaterdag was White Star de eerste helft veruit de betere tegen een vrij matig Kumtich. Al snel kapte Nicolals Lentini zijn mannetje uit en schoot vanop ruim 20 meter schitterend in de kruising: 1-0. White Star ging door en pinde de bezoekers goed vast. Berges schiet even nadien voorlangs voor de bezoekers. Een schot van De Putter voor WS wordt in laatste instantie geblokt. Even voor het half uur wordt het toch verdiend 2-0 wanneer Nicolas Lentini broer Angelo bedient en hij vanuit een schuine hoek voorbij de bezoekende goalie knalt. Aan de overzijde toch een kansje voor de bezoekers via Nicolaes maar Vangrimde staat pal. White Star krijgt nog een paar halve kansen maar de score wijzigt niet meer: 2-0 bij de rust en dat was verdiend.

De tweede helft een ander spelbeeld: met de inbreng van Bram Geerkens en Dieter Desard nemen de bezoekers het commando stilaan over, in eerste instantie zonder echt acuut doelgevaar maar ze zijn alleszins veel dreigender dan voor rust. De match wordt ook virieler met heel wat kaarten tot gevolg. De bezoekers dreigen vooral op stilstaande fasen via Geerkens maar de White Star defensie geeft voorlopig geen krimp en Frank Vangrimde dirigeert zijn defensie uitstekend. WS krijgt countermogelijkheden maar gaat hier te ondoordacht mee om zodat de bezoekers de druk hoog kunnen houden. Een kleine 20′ voor tijd lukt Kumtich de aansluitingstreffer wanneer Billet Nicolaes bereikt die koeltjes voorbij Vangrimde trapt: 2-1. White Star probeert terug hoger te spelen maar de bezoekers blijven vol voor de gelijkmaker gaan door ballen in de zestien te pompen. Die gelijkmaker komt er bijna nog in blessuretijd op hoekschop maar de bal gaat in een geharrewar voorlangs. Zo houdt White Star opnieuw de drie punten thuis en is bijna zeker van de redding, meer nog het staat ondertussen al op de zevende plaats in de rangschikking. De bezoekers verdienden wel een gelijkspel over de hele wedstrijd maar daar maalt uiteraard niemand meer om. Volgend weekend geen wedstrijd voor White Star maar de week nadien mag het op bezoek bij de fiere leider van de reeks: Tielt-Winge. White Star kan complexloos naar Tielt afreizen. Het moet het dan wel stellen zonder de geschorsten Bjorn Schouters en Michael Freson die zaterdag tegen een zesde en derde geel karton aankeken. Afspraak op zaterdag 7 april om 20 uur op het veld van Tielt-Winge! Supporters op post!