WS Wommersom – RC Meldert 5-1

1′ Kevin De Putter , 55′ Nicolas Lentini, 58′ Vincent Poulussen, 61′ David Delhalle, 68′ Vincent Poulussen,
88′ Leroy 5 – 1
Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Bart Vlaeyen (46′ Vincent Poulussen, Michiel Deldime (37′ Bram Valgaerts), Kevin Sevenants (C), Kenneth Debras, Steve Klompkes, Kevin De Putter, Maarten Vicca, Michael Freson, Nicolas Lentini (67′ Patrick Monziba), David Delhalle
Niet ingevallen: Leo Silva
White Star kon niet beter beginnen aan de wedstrijd: al in de eerste minuut een goede combinatie die tot bij Michael Freson komt en diens voorzet/schot wordt door Kevin De Putter binnen getikt 1-0. Wat dan volgde was minder fraai: Meldert kreeg geleidelijk de bovenhand en het was dankzij twee mirakelsaves van Frank Vangrimde op pogingen van Delronge en Leroy dat de bezoekers niet op gelijke hoogte kwamen. Taken werden niet uitgevoerd en het geheel hing aan elkaar als los zand. Pas op het eind van de eerste helft kreeg WSW terug wat voet aan de grond en een enorme kans via Nicolas Lentini die alleen voor doel nog op doelman Keyen besluit. Dit had altijd de 2-0 moeten zijn. Ruststand 1-0 en dat was gevleid voor White Star.
Wat tactische wissels en andere afspraken in de tweede helft en meteen ook een ander WS: beter voetbal, veel balbezit en terug duidelijk overwicht. In de 55′ resulteert dit in de 2-0 wanneer Nicolas Lentini een vrijschop heerlijk in de kruising draait. Drie minuten later is de wedstrijd gespeeld wanneer een sterk ingevallen Vincent Poulussen een voorzet van Freson binnenwerkt. Nog drie minuten later wordt een corner van Poulussen door David Delhalle binnengeknikt, meteen zijn eerste van het seizoen en dus 4-0 en 5 minuten later staan de forfaitcijfers op het bord wanneer een vrijschop enig mooi wordt uitgespeeld en Vincent Poulussen zijn tweede van de avond mag aantekenen. De laatste 20′ sluipt wederom nonchalance in de rangen (de laatste pass is niet meer precies) en Meldert steekt opnieuw de neus aan het venster: twee keer mist topschutter Leroy nog maar bij de derde poging lobt hij doelman Vangrimde en zo krijgen de bezoekers toch die verdiende eerredder. White Star krijgt ook nog een vijftal mogelijkheden via Klompkes (2x), Freson, Vicca en De Putter maar de bal gaat niet meer in doel. Al bij al een makkelijke overwinning na een zwakke eerste helft waar WS op achterstand had kunnen staan maar met een betere tweede waardoor de drie punten binnen zijn. Volgende week wacht een prestigetreffen bij kampioen in spe Boutersem. White Star moet nog steeds Koen Donvil, Bjorn Schouters en Angelo Lentini missen. Het zal niet simpel worden op het veld van de leider maar WS belooft haar vel duur te verkopen. Afspraak volgende week zondag om 15.00 uur op het veld van Boutersem. Supporters op post!