WS Wommersom – RC Butsel B 5-2

9′ Kenneth Debras 1-0, 14′ Michiel Deldime, 24′ Ekongolo 2-1, 28′ Angelo Lentini 3-1, 37′ Michael Freson 4-1, 48′ Ronsmans 4-2, 52′ Michiel Deldime 5-2

Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Bjorn Schouters, Angelo Lentini, Kevin Sevenants (C) (74′ Bram Valgaerts), Kenneth Debras, Steve Klompkes, Koen Donvil, Michiel Deldime (61′ Bart Vlaeyen), Maarten Vicca, Michael Freson, Kevin De Putter (61′ Vincent Poulussen)

Niet ingevallen: Leo Silva

De eerste thuismatch na de winterstop voor WSW. Topschutter Nicolas Lentini is een paar weken out met een verrekking. Butsel B had vorige week het stugge Orsmaal nog op een gelijkspel gehouden maar al snel werd duidelijk dat WS dit vandaag niet ging laten gebeuren. De eerste 20′ van WS waren wervelend met kans op kans en het was de grote uitblinker bij Butsel doelman Vanderstukken die in de eerste helft een achttal keer pogingen redde van de thuisploeg. Nog een aantal pogingen werden, zelfs op open doel, jammerlijk gemist. Kenneth Debras scoorde dan toch met een voorzet/schot in de kruising en Michiel Deldime haalde van ver uit in de hoek. Nadien verslapte de concentratie een tiental minuten en Ekongolo strafte af. WS schoot terug wakker en creëerde kans op kans. Er volgden nog doelpunten van Angelo Lentini na een mooie combinatie en Michael Freson na een copy book aanval. 4-1 was de ruststand.

De tweede helft ging het kansenfestijn gewoon door en Vanderstukken onderscheidde zich nog op een dozijn kansen voor WSW, soms wel wat geholpen door het geluk. WS scoorde ondanks de grote mogelijkheden nog maar 1 keer via Michiel Deldime en ook de bezoekers deden nog iets terug via Ronsmans. WS mag terugkijken op een degelijke partij maar miste enorm veel kansen mede door uitstekend keeperswerk van Vanderstukken. Ook de twee nonchalante tegendoelpunten waren minpuntjes maar het voetbal was goed. Zo blijft WSW in poleposition voor de tweede plaats met gelijke punten met Rummen-Geetbets maar met nog twee matchen tegoed. FC Geetbets volgt op drie punten na een verrassende nederlaag op het kunstgras van Hoegaarden, waar ook WS ook slechts met de hakken over de sloot de 3 punten kon halen. Volgende week een topper pur sang op het veld van het gelijkgeklasseerde Rummen-Geetbets. Mits winst doet White Star een gouden zaak met het oog op de tweede plaats. Makkelijk zal het echter niet zijn. Op Nicolas Lentini na is iedereen fit. Afspraak volgende zondag op het veld van Rummen om 15 uur. Supporters op post.