WS Wommersom – KV Boutersem 2 – 3

35′ Willekens 0-1, 47′ Meert 0-2, 58′ Klompkes 1-2, 67′ Klompkes 2-2, 90′ Machiels 2-3
Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Angelo Lentini, Kenneth Debras, Nicolas Lentini, David Delhalle (77′ Bart Vlaeyen), Bram Valgaerts, Kevin Sevenants (C), Maarten Vicca, Steve Klompkes, Bjorn Schouters (46′ Michael Freson), Kevin De Putter

Niet ingevallen: Leonel Silva – Ruben Theunis

De thuisploeg startte verzwakt aan de match door afwezigheid van Koen Donvil en Vincent Poulussen. Bij de bezoekers ontbrak El Herbouti.
White Star veroverde de harten van de neutrale toeschouwers (er waren er weel veel trouwens zaterdagavond) en was over de hele wedstrijd gezien de beste ploeg maar het beste paard krijgt niet altijd de haver. De eerste helft was gekenmerkt door veel middenveldspel met twee kansjes voor White Star op vrijschop van Lentini, gered door Froment en een kopbal van Delhalle eveneens gepareerd door de bezoekende doelman. De bezoekers komen een dikke 10′ voor rust op voorsprong via Willekens. Dan is Wommersom 10′ de teugels kwijt en haalt Boutersem de bovenhand maar komt gelukkig niet meer tot scoren. Ruststand 0-1.

De tweede helft is er eerst bijna meteen de 0-2 via Meert maar nadien trekt White Star alle registers open. Het grijpt de leider bij de keel en Klompkes schiet de aansluiting enig mooi via de paal binnen. White Star gaat door en laat de bezoekers niet meer in hun spel komen. Froment heeft geluk wanneer een vrijschop van Freson voorbij alles en iedereen komt maar goalie kan er nog net een hand tussenkrijgen en de rebound kan niet benut worden. White Star komt verdiend gelijk en het is opnieuw Klompkes die tussen de benen van de goalie de 2-2 binnenlegt. White Star ruikt nu bloed en duwt door maar Kevin De Putter kan een enorme kans alleen voor doel net niet benutten en even later kan hij ook een voorzet van Freson van dichtbij niet binnenknikken. Wommersom haalt alles uit de kast om de driepunter thuis te houden en het zou verdiend geweest zijn maar in de laatste minuut op een vrijschop van de bezoekers laat doelman Vangrimde het leder glippen en prijsschutter Machiels laat deze kans uiteraard niet liggen. In de blessuretijd komt White Star nog bijna op gelijke hoogte maar Froment en een afgeblokte bal verhinderen dit. Een enorme anticlimax voor de thuisploeg dat de bezoekers nu zes punten ziet uitlopen. Een veldslag verloren uiteraard, een belangrijke ook, maar de competitie duurt nog lang. White Star blijft op de tweede plaats en moet volgende week naar eerste achtervolger SC Orsmaal dat verrassend verloor van Neerwinden. Afspraak volgende zondag om 14.30 uur op het veld van Orsmaal. Supporters op post!