WS Wommersom – KSC.Out-Hoegaarden 1 -3

Doelpunten: 28′ Velaers 0-1, 45′ Bartholomé 0-2, 62′ Bartholomé 0-3, 73′ Monziba 1-3

Opstelling WSW: David Francavilla, Kenneth Debras (70′ Ruben Theunis), Steve Klompkes (79′ Gianni Moyaerts), Maarten Vicca (60′ Johan Hendrickx), David Delhalle (60′ Michiel Deldime), Angelo Lentini, Kevin Sevenants (C),

Bart Vlaeyen, Kevin Deputter (70′ Patrick Monziba), Dimitri Loyaerts, Nicolas Lentini.

Uitstekende oefenpot voor WSW dat vanuit een prima organisatie voetbalde tegen de bezoekers uit het brouwersdorp. De eerste helft hadden de bezoekers veldoverwicht maar echt grote kansen kon Hoegaarden niet afdwingen. Het werd op het half uur na een misverstand in de defensie met de doelman 0-1 via Velaers. WSW voetbal goed mee en kreeg twee uitstekende kansen via Lentini maar zijn vizier stond alleen voor doel niet scherp genoeg. Op slag van rusten kon Bartholomé de 0-2 aantekenen.

De tweede helft bleef WSW zijn voet naast die van de ambitieuze tweedeprovincialer van trainer Tom Soetaers zetten en Lentini viseerde de lat. Toch maakte Bartholomé nog de 0-3. Francavilla hield Bamps nog van een treffer en aan de overzijde maakte de ingevallen Monziba de verdiende eerredder voor White Star met een mooie afwerking. Even later werd het bijna 2-3 maar de deviatie van Monziba werd nog afgeblokt. Zo eindigde een leuke wedstrijd op 1-3. Jelle Ulens blesseerde zich ongelukkig aan het oog tijdens zijn opwarming en is een week out.

Zondag maakt WSW de verplaatsing naar Zichem.

Het blijft wachten op Vincent Poulussen, Michael Freson, Koen Donvil, Bjorn Schouters en Bram Valgaerts. Deze laatste herneemt zaterdag met de reserven.