WS Wommersom – HO Testelt

WS Wommersom – HO Testelt

1 – 3

White Star verliest voor de eerste keer in een open wedstrijd met veel kansen aan beide zijden maar met iets gelukkigere bezoekers. Op 0-0 worden wel twee doelpunten van WS om heel duistere redenen afgekeurd.

Doelpunten: 11′ HOT 0-1, 41′ owngoal (assist Cedric Saboo) 1-1, 71′ HOT 1-2, 90′ HOT 1-3

Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Koen Bache, Jasper Belgy, Bart Vlaeyen (76′ Bjorn Schouters), Cedriic Saboo, Nicolas Lentini, Maxim Wijnants (71′ Michiel Vanderweyden), Steve Klompkes, Hannes Claes, Kevin Sevenants, Kevin Machiels.

Niet ingevallen: Sonny RendersGianni Moyaerts

White Star trad aan zonder Kyle Dewil (geschorst), Michael Stéveny (geblesseerd), Wout Conard (geblesseerd) en eveneens zonder de revaliderende Koen Donvil en Vincent Poulussen.
White Star begon sterk aan de wedstrijd en had eigenlijk 2-0 kunnen en moeten voorstaan want twee doelpunten werden afgekeurd door de jonge scheids (die duidelijk niet zijn beste dag had), de eerste voor een denkbeeldige fout in de doelman, de tweede voor een onbestaand buitenspel. Bij de eerste tegenstoot van de bezoekers was het wel raak: Rosschaert mag vanuit een schuine hoek trappen en de bal hobbelt te makkelijk via de paal binnen 0-1. White Star probeert de bakens te verzetten en het wordt een open wedstrijd die eerste helft. In de 13′ is er opnieuw gevaar voor Testelt via Hoes. In de 20′ vrijschop Nicolas Lentini en Kevin Machiels devieert van dichtbij over. In de 27′ strandt Koen Bache op een goede bezoekernde doelman. Een minuut later is er een hoekschop van Maxim Wijnants en Nicolas Lentini kopt ongedekt naast. Net over het half uur een goede aanval en schot van Maxim Wijnants maar opnieuw pareert de doelman. Op de hoekschop is er een enorme kans voor Jasper Belgy maar van dichtbij kopt hij pardoes in de handen van de doelman. In de 36′ is het weer aan de bezoekers maar ze schieten voorlangs. Even later opnieuw een grote kans voor Testelt maar opnieuw wordt deze gemist. In de 40′ krijgt White Star dan toch loon naar werken wanneer een goede combinatie bij Cedric Saboo komt en zijn voorzet wordt voor Kevin Machiels door een bezoeker in de doel gewerkt: 1-1, verdiend voor White Star. Dit is meteen ook de ruststand.

De tweede helft is veel meer gesloten. White Star geraakt moeilijk aan kansen en de bezoekers lijken controle te hebben over de match. Kansen zijn ook voor hen eerder schaars. In de 53′ is er toch een kans voor Testelt maar de bezoeker besluit recht op Al Hafez. In de 63′ een goede actie van Kevin Machiels gered door de doelman en Steve Klompkes kan de rebound net niet binnenkoppen. Het blijft een dubbeltje op zijn kant maar de bezoekers scoren een kleine 20′ voor tijd dan toch uit een geharrewaar voor doel: 1-2. White Star zet nu gaandeweg alles op alles en krijgt nog twee goede mogelijkheden maar de bezoekende doelman redt zijn team o.a op een schot van Klompkes en in de slotminuut neemt de ingevallen Van Bael alle geelrode hoop weg met de 1-3. Zo blijft White Star voor de eerste keer dit seizoen puntenloos achter. Een gelijkspel had gekund maar in de tweede helft bracht geelrood te weinig. Volgende week een nieuwe kans wanneer White Star afreist naar één der grote titelkandidaten (en de enige ploeg met het maximum) Sp. Roosbeek-Neervelp A. White Star kan terug rekenen op de diensten van Kyle Dewil. Afwachten of de overige geblesseerden fit geraken. Afspraak op het veld van Roosbeek zondag om 15 uur. Supporters op post!