WS Wommersom – FC Meensel-Kiezegem

WS Wommersom – FC Meensel-Kiezegem

5 – 4

White Star gaat van 0-1 makkelijk naar 3-1 bij de rust. De eerste 20′ van de tweede helft komen de bezoekers plots 4-3 voor maar de laatste 20′ gaat geelrood toch nog over de bezoekers! Zo krijgt White Star nu iets teveel waar het vorige week te weinig kreeg.

Doelpunten: 11′ Verstraeten 0-1, 24′ Kevin Machiels (assist Hannes Claes) 1-1, 28′ Kevin Machiels (assist Koen Bache 2-1, 37′ Kevin Machiels (assist Michiel Vanderweyden) 3-1, 50′ Timmermans op strafschop 3-2, 52′ Alci 3-3, 60′ Peeters 3-4, 72′ Nicolas Lentini 4-4, 91′ Michiel Vanderweyden 5-4

Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Koen Bache (74′ Bart Vlaeyen), Michiel Vanderweyden, Cedriic Saboo, Nicolas Lentinii, Maxim Wijnants, Steve Klompkes (64′ Wout Conard), Hannes Claes, Kevin Sevenants, Kevin Machiels, Kyle Dewil

Niet ingevallen: Sonny RendersBjorn Schouters

Geelrood kon niet rekenen op Michael Stéveny, Koen Donvil en Vincent Poulussen.
White Star startte te slapjes en de bezoekers waren heviger. De 0-1 na 10′ was dan ook geen verrassing. Nadien neemt de thuisploeg over en rond de 20′ maakt Kevin Machiels de gelijlkmaker op aangeven van Hannes Claes. Even later wordt hij aangespeeld door Koen Bache en weer aarzelt Kevin Machiels en het staat 2-1. De bezoekers krijgen dan ook nog een grote kans maar Peeters geraakt in twee keer niet voor Al Hafez. Daarna houdt Wommersom controle en een kleine 10′ voor rust stuurt Vanderweyden Machiels in het straatje en hij pot meteen zijn derde van de avond. Ruststand 3-1 en White Star op rozen.

De tweede helft een knotsgek scenario. De bezoekers nemen de eerste 20′ volledig voor hun rekening. White Star is onherkenbaar en al snel leidt een strafschop de comeback in. Timmermans zorgt vanop de stip voor 2-3. Wanneer een minuut later Alci voor de 3-3 zorgt lijkt een ramp voor WS in de maak. Zeker wanneer Peeters op het uur niet onverdiend de 3-4 binnenkopt. White Star herrijst dan plots toch en Nicolas Lentini trapt de 4-4 binnen. Er volgen dan nog dolle 15 minuten. Twee keer wordt een handspel binnen de rechthoek niet gefloten (de bezoeker gaf nadien toe dat het wel degelijk handspel was). Op aangeven van Saboo krijgt Machiels een grote kans op de 5-4 maar zijn schot gaat nog over. Een schot van Michiel Vanderweyden blijft met een gelukje tussen de benen van de bezoekende goalie hangen en aan de overzijde maakt de ingevallen Use ook een foute keuze door schuin voor doel nog voor een voorzet te kiezen. White Star blijft er wel in geloven en krijgt in blessurtijd loon naar werken: Michiel Vanderweyden kroont zich tot matchwinnaar wanneer hij een vrijschop voorbij alles en iedereen in doel draait en zo de vooroorloge 5-4 op het bord brengt. Zo leek White Star in de eerste helft op weg naar een makkelijke zege maar brengt het zichzelf toch nog in de moeilijkheden in de tweede helft. Het siert geelrood wel dat ze de scheve situatie alsnog rechttrokken. Zo blijft WS in de top 5 en wacht er volgende week een heel moeilijke verplaatsing naar Waanrode dat slechts nipt de duimen moest leggen voor nummer 2 Geetbets na een strafschop. Afspraak volgende zondag om 15 uur op het veld van Waanrode.Supporters op post!