VV Houtem – WS Wommersom 4 – 7

2′ N. Lentini (pen) 0-1, 17′ A. Lentini 0-2, 23′ Van Corenbergh 1-2, 25′ Van Corenbergh 2-2, 28′ Hion 3-2, 35′ Vicca 3-3, 42′ N. Lentini 3-4, 47′ Mammadbeyli 4-4, 56′ A. Lentini 4-5, 68′ N. Lentini 4-6, 87′ De Putter 4-7
Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Angelo Lentini, Kenneth Debras, Steve Klompkes (60′ Kevin Deputter), Bram Valgaerts (74′ Bart Vlaeyen), Koen Donvil, Kevin Sevenants (C), Maarten Vicca, Michael Freson, Bjorn Schouters, Nicolas Lentini (84′ Dimitri Loyaerts)

Niet ingevallen: Leonel Silva

WSW leek na het débacle van vorige week de boodschap begrepen te hebben en startte scherp op het veld van Houtem. Na 2′ een mooie aanval en handspel in de rechthoek met een strafschop tot gevolg: Nicolas Lentini zet deze om en meteen 0-1. Even later vrijschop Lentini maar de paal brengt redding. WSW drukt Houtem weg maar de eerste keer dat de thuisploeg eruit komt fluit de ref eveneens voor strafschop maar Frank Vangrimde staat pal en pakt de penalty van Mammadbeyli. Na een mooie aanval viel de 0-2 aan de overzijde met een kopbal van Angelo Lentini. Na 20′ kent WS even een dipje en een gemist schot blijkt de perfecte assist voor Van Corenbergh die de 1-2 binnenlegt. Even later meteen de 2-2 na een schot van Mammadbeyli op de paal en de inlegger voor Van Corenbergh. De match staat helemaal op zijn kop wanneer Lentini te kort terugspeelt, Frank Vangrimde eerst nog goed redt maar kansloos is op de rebound en zo 3-2. WS recht de rug en komt nog voor de rust terug: eerst via een goal van de doorgebroken en sterk spelende Maarten Vicca en even voor rust via opportunist Nicolas Lentini. 3-4 bij de rust na een spektakelmatch.

De tweede helft is nog maar net op gang getrapt of Houtem krijgt een lichte vrijschop net op de rand van de 16 en Mammadbeyli trapt keihard in het dak van het doel binnen 4-4. White Star neemt dan de wedstrijd resoluut in handen, mist eerst nog een drietal opgelegde kansen maar scoort dan toch via Angelo Lentini 4-5. Wanneer Nicolas Lentini op aangeven van Donvil de 4-6 pot is de wedstrijd beslecht. In het slot gaat Frank Vangrimde nog goed in de voeten van Jens Winnen en aan de overzijde scoort Kevin De Putter de 4-7 op aangeven van Loyaerts. Zo heeft WS eindelijk de eerste driepunter beet en verdiend ook. Als de domme tegengoals nu nog achterwege blijven ziet de toekomst er rooskleurig uit voor WSW. Volgend weekend wacht zaterdag de moeilijke derby thuis tegen Drieslinter om 19.30 uur. Supporters op post!