VS KORTENAKEN – WS WOMMERSOM

VS Kortenaken – WS Wommersom

2 – 0

White Star krijgt geen loon naar werken…

Opstelling WSW: Sonny Renders, Maarten Vicca, Angelo Lentini, Michael Freson, Nicolas Lentini, Kevin Sevenants, Vincent Poulussen, Bjorn Schouters, Kevin De Putter (87′ David Delhalle), Michael Marechal, Kenneth Debras

Doelpunten: 31′ Calgan 1-0, 92′ Willems 2-0

Niet ingevallen: Gianni Moyaerts, Sander De Dier

Zonder Koen Donvil (voetbreuk), Steve Klompkes (enkel), Bart Vlaeyen (scheur) en Leo Silva (verstuiking) trok White Star naar Kortenaken. De spoeling wordt wel erg dun uiteraard. White Star speelde een goede wedstrijd en liet de thuisploeg vaak achter de feiten aanhollen maar het miste teveel kansen en kreeg daardoor het deksel op de neus. In de eerste helft was het spel gelijkopgaand maar de twee grootste kansen waren voor White Star via Nicolas Lentini, naast en Kevin De Putter, voorlangs. De thuisploeg speelde steriel en dreigde vooral via afstandschoten die geblokt werden maar na een misverstand in de defensie kon Calgan zich doorzetten en de 1-0 op het bord schieten. White Star was niet aangeslagen en ging vol voor de gelijkmaker maar de ruststand was 1-0 en dat was toch gevleid voor de thuisploeg.

In de tweede helft stond er eigenlijk nog maar 1 ploeg op het veld want White Star drukte de thuisploeg volledig weg. De dubbele gordel van Kortenaken kraakte langs alle kanten maar White Star bleef de kansen missen: Michael Marechal op aangeven van Lentini stuitte alleen voor doel op doelman Dumon. Even later dwingt Nicolas Lentini Dumon tot een save. Broer Angelo kan heel vrij koppen maar mikt pal op de doelman. White Star gooit gaanderweg alsmaar meer mannetjes in de aanval en had een strafschop moeten krijgen voor duidelijk handspel boven het hoofd maar de scheids gebaart van krommenaas. Wanneer 5 minuten voor tijd opnieuw Marechal alleen voor doel verschijnt op aangeven van Delhalle gaat zijn lob over en dan voel je de nederlaag aankomen. White Star pompt dan nog alles in de aanval maar in blessuretijd komt Kortenaken dan toch nog op 2-0 wanneer het eerst nog een kans mist maar even later toch in haar opzet slaagt. “Les in efficiëntie” zong de thuisaanhang en dat was het misschien ook wel. Zo blijft White Star puntenloos achter en maar kan het zich optrekken aan een puike prestatie die vroeg of laat meer punten moet opleveren. De 6 op 12 in de laatste 4 matchen hadden minstens 2 punten meer moeten zijn maar we zullen efficiënter moeten worden. Volgende week een kapitale match op het veld van Diest teven Sparta Schaffen. Afspraak zaterdagavond om 19.30 uur in de Warande. Supporters op post!