Tielt-Winge 3000 A – WS Wommersom

TW 3000 A – WS WOMMERSOM

2 -1

White Star kan net niet stunten al ware een puntendeling niet onlogisch geweest en had White Star altijd een half uur tegen 10 moeten spelen maar de scheids laat een fout op doorgebroken speler onbestraft en houdt ren tweede geel op zak. Toch een uitstekende repliek van geelrood bij één van de titelkandidaten die net iets sterker waren!

Opstelling WSW: Sonny Renders, Kevin Sevenants, Maarten Vicca, Kevin De Putter (46′ Vincent Poulussen), Angelo Lentini, Kenneth Debras, Nicolas Lentini, Bart Vlayen (89′ Bram Valgaerts), David Dehalle (60′ David Piot), Michael Marechal, Steve Klompkes

Doelpunten: 37′ Mike Wauters 1-0, 61′ Nicolas Lentini (assist David Piot) 1-1, 64′ Jonathan Wouters 2-1

White Star moest naar de leider zonder de geschorsten Michael Freson en Bjorn Schouters en opnieuw ook zonder spelmaker Koen Donvil, die in de invallerswedstrijd aangetrapt werd. Het trof ter plaats een enorm zenuwachtig TW dat al na 2 minuten op achterstand had kunnen staan: Nicolas Lentini zet zich door maar zijn schot wordt in laatste instantie door doelman Putseys uit het doel geslagen. Daarna neemt de thuisploeg over met twee goede kansen: de eerste voor Hermans na mistasten in de WS-defensie maar hij schiet voorlangs. Even later opnieuw Hermans maar hij knalt over. Daarna is het aan Wommersom en Nicolas Lentini komt alleen voor de thuisgoalie maar zijn lob sterft op de lat en de rebound kan net niet benut worden. Dit had de 0-1 moeten zijn. Even later loopt de scheids centraal in de weg en leidt WS hierdoor balverlies: een razendsnelle counter is het gevolg en aan de tweede paal kan Wauters de 1-0 binnenknallen. White Star reageert quasi onmiddellijk en Michael Marechal doet alles goed maar alleen voor doel trapt hij nog millimeters naast. Opnieuw laat White Star een gouden kans liggen. Rust komt met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

De tweede helft gaat White Star geleidelijk aan hoger spelen. De thuisploeg teert vooral op lange ballen op hun snelle speerpunten. Na 10 minuten in de tweede helft wordt Marechal gelanceerd en Nick Wouters stopt de doorgebroken WS-spits foutief af: altijd tweede geel zou je denken maar de scheids houdt het karton onbegrijpelijk op zak. White Star weet echter niet van opgeven en even later bedient de pas ingevallen Piot Nicolas Lentini die van net buiten de zestien verwoestend uit en de bal verdwijnt in de verste hoek: 1-1. De thuisploeg dreigt dan de teugels te verliezen en White Star ruikt bloed maar amper een paar minuten later staat het 2-1 na een ongelukkig tegendoelpunt voor White Star wanneer na een vrijschop de bal in de kluts voor de voeten van de TW-kapitein valt en hij voorbij Renders schiet. White Star gaat nu nog meer vooruit voetballen en het kraakt echt wel bij de thuisploeg. De leider laat na op counter de bezoekers uit te tellen en zo blijft WS in de match: een grote kans voor David Piot komt er nog maar hij kraakt schuin voor doel zijn schot. Het blijft enorm spannend en in blessuretijd jaagt WS alles, doelman Renders incluis, naar voor op een ultieme vrije trap maar de bal valt niet niet goed zodat White Star geen na een 13 op 15 weer weet wat verliezen is. De thuisploeg was iets sterker maar een gelijkspel was toch een correctere weergave van het matchverloop. Volgende week een nieuwe kans voor White Star wanneer het stevige SK Waanrode naar de Klein Broekstraat afzakt. White Star recupereert Bjorn Schouters en Michael Freson maar nu zitten Angelo Lentini en Vincent Poulussen op het strafbankje. Afspraak zaterdagavond op ons veld om 19.30 uur.