SP. Budingen – WS Wommersom

SP. Budingen – WS Wommersom

0 – 4

Doelpunten: 28′ Kevin Machiels 0.-1, 35′ Steve Klompkes (assist Maxim Wijnants) 0-2, 53′ Steve Klompkes 0-3, 64′ Nicolas Lentini (assist Kevin Machiels) 0-4

Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Koen Bache, Jasper Belgy, Kyle Dewil, Cedriic Saboo, Nicolas Lentini (76′ Bjorn Schouters), Maxim Wijnants (65′ Michiel Vanderweyden), Steve Klompkes (69′ Bart Vlaeyen), Hannes Claes, Kevin Sevenants, Kevin Machiels.

Niet ingevallen: Sonny Renders

White Star had vorig seizoen twee maal een serieuze pandoering gekregen van Budingen en was vastbesloten afgereisd om hier komaf mee te maken. Michael Stéveny werd niet fit bevonden in de opwarming en werd in de basis vervangen door youngster Jasper Belgy. De eerste minuten waren voor de thuisploeg met in de 5′ Kell die zich doorzet en zijn voorzet wordt door Herinckx vanuit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal gekopt. Even later in de 7′ is er een eerste waarschuwing voor de thuisploeg wanneer Flossy met een beenveeg Steve Klompkes van een doelpunt houdt. De wedstrijd is zeker de eerste twintig minuten evenwichtig met op de 21′ een halve kans voor Nicolas Lentini die zijn schot kraakt. In de 23′ is er een kansje voor Kevin Machiels op uitrap van Adnan Al Hafez maar hij wordt nog afgeblokt. In de 27′ zet thuisspits Kell zich goed door maar zijn schot is te zwak om Al Hafez te verontrusten. Een minuut later is het echter raak aan de overkant wanneer Kevin Machiels even met zijn bewaker dolt en de bal aan de verste paal binnenkrult 0-1. In de 33′ minuut redt Al Hafez een poging van Kell en kan Kevin Sevenants in extremis de rebound in hoekschop werken. Een belangrijke ingreep want even later (35′) verdubbelt White Star de voorsprong wanneer Koen Bache Maxim Wijnants op pad stuurt en hij kiest op het juiste moment Steve Klompkes uit die koeltjes afwerkt: 0-2. De laatste kans in de eerste helft is voor de thuisploeg maar Herinckx schiet voorlangs. Zo komt rust met 0-2 in een evenwichtige eerste helft maar met een nu wel dodelijk efficiënt White Star.

De tweede helft komt traag op gang maar in de 52′ is er een goede kans voor Machiels op aangeven van Klompkes maar zijn schot wordt nog door een tegenstander afgeblokt. In de 54′ is het dan toch raak wanneer de thuisdefensie geen vat krijgt op de bal die pardoes voor de voeten van Steve Klompkes en hij aarzelt niet en de 0-3 is een feit. In de 64′ staat de 0-4 op het bord na een mooi uitgespeelde aanval van achteruit en via een paar stationnetjes komt het leer via Koen Bache bij Kevin Machiels, die Crabbé het nakijken geeft en Nicolas Lentini bedient die in doel verlengt en de wedstrijd is dan dus helemaal gespeeld. Een kwartier voor tijd is de thuisploeg er nog eens met een schot van Prud’homme, gered door Al Hafez en de rebound wordt nog over getrapt door Kell. Een dikke 5 minuten voor tijd had het 0-5 moeten staan maar het doelpunt van Koen Bache wordt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De leiding van ref Bart Vandelook was nota bene outstanding in een trouwens fel bevochten maar sportieve match. Even voor tijd gaat een kopbal van Beeckman nog over en aan de overzijde is er nog een grote kans voor een sterke Cedriic Saboo die de bal net iets te ver voor zich uitduwt. Zo wint White Star overtuigend in Budingen en staat het mooi met 9 op 9 op kop van de rangschikking. Volgende week wacht een taaie klant met de komst van Testelt. Kyle Dewil zit dan een korte schorsing uit. Afspraak zaterdag om 19.30 uur op ons veld. Supporters op post!