SK Waanrode – WS Wommersom

SK Waanrode – WS Wommersom

1 – 6

Opstelling WSW: Sonny Renders, Maarten Vicca, Angelo Lentini, Michael Freson, Kevin Sevenants, Kenneth Debras, Vincent Poulussen, Bjorn Schouters, Kevin De Putter (67′ Samir Koekelkoren), Steve Klompkes (71′ Gianni Moyaerts), Michael Marechal (77′ Sander De Dier)

Doelpunten: 4′ Steve Klompkes (assist Michael Marechal) 0-1, 26′ Wuestenbergs 1-1, 41′ Michael Freson (assist Michael Marechal) 1-2, 44′ Steve Klompkes (assist Kevin Sevenants) 1-3, 62′ Steve Klompkes (assist Michael Freson) 1-4, 67′ Steve Klompkes (assist Vincent Poulussen) 1-5, 70′ Michael Freson (assist Maarten Vicca) 1-6

Niet ingevallen: –

Nog steeds geen Koen Donvil of Bart Vlaeyen bij WSW en in de opwarming werd ook Nicolas Lentini niet fit genoeg bevonden. Ook David Delhalle moest verstek geven om familiale redenen. White Star speelde een sterk openingskwartier en de 0-1 van Klompkes na goed voorbereidend werk van Marechal na 4′ was veel te karig op basis van de kansen. Daarna een twintigtal minuten onvoldoende grinta bij WS en de thuisploeg drong wat aan: ze raakte eerste de paal en doelman Renders redde goed op een poging maar Waanrode was voor het overige eigenlijk enkel gevaarlijk op stilstaande fasen. Op eentje daarvan liet WS zich te makkelijk ringeloren en de 1-1 was feit. Het derde kwartier van de eerste helft nam WS terug over met eerst een vrijschop van Poulussen op de lat en even nadien toch de 1-2 via een goede actie van Michael Freson na opnieuw goed voorbereidend werk van Michael Marechal. De thuisploeg was aangeslagen en een paar minuten lag ook nummer 3 in het netje toen Kevin Sevenants Klompkes op pad stuurde die rustig overhoeks binnenprikt: 1-3 op slag van rusten.

De tweede helft komt de geslagen thuisploeg er eigenlijk niet meer aan te pas. Kenneth Debras mist op het nippertje zijn kopbal alleen voor Froment en het duurt nog een dikke 10′ voor White Star de bevrijdende vierde treffer kan netten: Op aangeven van Debras Freson met de actie op de flank en zijn voorzet wordt door Klompkes in doel gedevieerd. Even later loodst Vincent Poulussen opnieuw Klompkes door de statische thuisdefensie en de 1-5 is een feit, meteen de vierde van de dag voor Steve Klompkes die helemaal terug lijkt na blessureleed en mindere vorm. Wanneer Maarten Vicca op wandel gaat stuurt hij Freson weg en ook hij legt zijn tweede van de namiddag in het mandje. Sonny Renders moet nog 1 maal zijn kunnen tonen op een poging van de thuisploeg maar het zijn de geelrode bezoekers die nog torenhoge kansen krijgen via de ingevallen Gianni Moyaerts en Sander De Dier maar de score wijzigt niet meer. Zo komt White Star terug in het pak onderaan het klassement en doet het een gouden zaak. Nu wacht een uiterst moeilijke opdracht tegen één der titelkandidaten: zaterdag zakt SMS Lubbeek af naar White Star. Bjorn Schouters is geschorst. Kan White Star de betere vorm aanhouden en iets thuishouden? Afspraak zaterdag om 19.30 uur op ons veld. Supporters (vandaag trouwens serieus in de meerderheid in Waanrode waarvoor dank) op post!