SK Waanrode – WS Wommersom

SK Waanrode – WS Wommersom

1 – 2

Doelpunten: 20′ Nicolas Lentini (assist Steve Klompkes) 0-1, 73′ Owngoal 0-2, 74′ Zenuni 1-2

Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Koen Bache, Michiel Vanderweyden, Cedriic Saboo (46′ Jasper Belgy), Nicolas Lentini (53′ Bart Vlaeyen), Maxim Wijnants (71′ Bjorn Schouters), Steve Klompkes, Hannes Claes, Kevin Sevenants, Kevin Machiels, Kyle Dewil

Niet ingevallen: Sonny Renders

White Star trad aan zonder de geblesseerde Vincent Poulussen, Wout Conard en Michael Stéveny. Het was verwittigd om een scherp en verbeten thuisploeg tegenover zich te krijgen. Toch lijkt de boodschap niet aangekomen want de eerste minuut krijg El Haimeur een reuzekans maar knalt over. In de 9′ is het aan White Star na een heel mooie aanval met als eindstation Steve Klompkes die Kevin Machiels bedient maar zijn deviatie gaat net voorlangs. Op het kwartier opnieuw een verwittiging voor White Star maar nu geraakt El Haimeur niet voorbij een goede Al Hafez. Een minuut later is er een kans aan de overkant maar Kevin Machiels stuit op de thuisdoelman. In de 20′ is het dan toch raak wanneer Steve Klompkes Nicolas Lentinii in het straatje stuurt en in twee tijden knalt hij voorbij de doelman: 0-1. In de 35′ schiet El Haimeur een laatste kans voorlangs voor de thuisploeg. Twee minuten later bedient Kyle Dewil Kevin Machiels maar de hoek is te moeilijk. In de hoekschop die daar op volgt krijgt Nicolas Lentini een vrije kopkans maar hij schampt de bal. In de 40′ krijgt White Star dé kans op de 0-2 wanneer Nicolas Lentini Steve Klompkes wegstuurt maar zijn hard schot gaat op de paal en hij krijgt de rebound terug in de voeten maar schiet dan nog naast. Dit had altijd de veilige 0-2 moeten zijn. Net voor rust het is dan nog eens warm voor het doel van Waanrode maar Lentini kan net de pass van Klompkes niet afwerken. Ruststand 0-1.

De tweede helft van White Star is niet goed meer. De wedstrijd bloedt helemaal dood. Veel slordigheden aan weerszijden tekenen het spelbeeld. Toch is er nog een grote kans voor Kevin Machiels op aangeven van Steve Klompkes in de 58′ maar Kevin strandt op de doelman. Waanrode probeert wel maar geraakt niet aan kansen en White Star blijft slecht omspringen met de geboden ruimte. Toch wordt het 0-2 een kwartier voor tijd wanneer een terugspeelbal onder de voet van de Waanrodense goalie rolt en zo in doel belandt. White Star met een gelukje dus. Match gespeeld denk je dan maar in de minuut nadien scoort Zenuni veel te makkelijk na laks verdedigen. Nadien laat White Star na om op counters de match te beslissen en de thuisploeg heeft buiten veel goede wil geen kansen meer om een punt te pakken. Beste man op het veld was uiteindelijk de man in het zwart: de 17-jarige scheids Lander Bultynck, een talent. Zo gaan de drie punten mee naar Wommersom en start White Star met een 15 op 21 wat uiteraard schitterend is. Het spel was gisteren, zeker in de tweede helft niet goed maar het postieve is dat er opnieuw een resultaat staat. Volgende week wacht een thuismatch tegen SK Rummen, een fris voetballende ploeg. White Star kan niet rekenen op de geschorste Cedric Saboo. Afspraak zaterdagavond in de Klein Broekstraat om 19.30 uur. Supporters op post!