SC Out-Hoegaarden A – WS Wommersom

SC Out-Hoegaarden – WS Wommersom

4 -3

Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Cédric Saboo (46′ Wout Conard), Jasper Belgy, Bart Vlaeyen, Kyle Dewil (24′ Kevin Sevenants), Maxim Wijnants, Steve Klompkes (80′ Gianni Moyaerts), Nicolas Lentini, Michael Stéveny, Michiel Vanderweyden, Kevin Machiels.

Doelpunten: 2′ Berghmans 1-0, 4′ Goen 2-0, 23′ Steve Klompkes (assist Kevin Machiels) 2-1, 45′ Joren Nijs 3-1, 52′ Joren Nijs op strafschop 4-1, 59′ Kevin Machiels 4-2, 69, Steve Klompkes 4-3

White Star kon geen beroep doen op Vincent Poulussen, Björn Schouters, Hannes Claes, Koen Bache en Koen Donvil. De thuisploeg begon verschroeiend en na iets meer dan een minuut stond het al 1-0. Wanneer Goen er na drie minuten 2-0 van maakte en de thuisploeg nog even de druk hoog houdt leek een Bierbeek-scenario in de maak. Niets echter minder waar vandaag want White Star rechtte de rug en kwam in de match en kon in de rest van de wedstrijd veelal de voet naast die van de ambitieuze tweedeprovincialer zetten. Na twee pogingen net niet was de derde wel raak wanneer Machiels op aangeven van Saboo zich goed doorzet en zijn aflegger door Klompkes mooi in doel wordt gekruld 2-1. White Star blijft goed meespelen en Vertessen houdt de doorgebroken Machiels op aangeven van Wijnants van de gelijkmaker. Even later doet hij dat nog eens over oog in oog met Lentini op aangeven van Vanderweyden. Aan de onderzijde moet Al Hafez nog eens goed plat in een één op één met Polfliet. Net voor rust valt de 3-1 een beetje uit de lucht wanneer Nijs een afgeweerde bal vanop 35 meter knap over Al Hafez lobt. 3-1 is meteen de ruststand.

De tweede helft start met opnieuw groot overwicht van de thuisploeg en het komt op 4-1 na een redelijke gratuite penalty na vermeend handspel, omgezet door Nijs. Wie nu een walkover verwacht komt van een kale reis terug want White Star blijft in haar kansen geloven. Kevin Machiels wringt zich enig mooi tussen Roosbeek en Renmans door en werkt beheerst af 4-2. Wanneer Steve Klompkes even later na een goede aanval de 4-3 net gelooft White Star volledig in haar kansen: Lentini schiet een uitstekende aanval net naast en Klompkes besluit te zwak op de doelman. In de laatste minuut onthoudt de scheids White Star een strafschop wanneer Michael Stéveny alleen voor Vertessen komt en licht aangetikt wordt wanneer hij hem passeert. Aan de overkant heeft Al Hafez weinig problemen met een paar afstandsschoten. Zo blijft het bij 4-3 na een aangename en sportieve pot voetbal. Bedankt aan Hoegaarden voor de uitstekende ontvangst en aan trainer Soetaers voor de hotdogs na de wedstrijd. Zondag wacht een derby thuis tegen Orsmaal in de groep S cup. Aftrap om 16 uur.