SC Orsmaal – WS Wommersom 1 – 1

78′ Steve Klompkes 0-1, 93′ Dupont 1-1

Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Angelo Lentini, Kenneth Debras (75′ Ruben Theunis), Nicolas Lentini (80′ Gianni Moyaerts), Bart Vlaeyen (60′ Michiel Deldime), Bram Valgaerts, Kevin Sevenants (C), Maarten Vicca, Steve Klompkes, Michael Freson, Kevin De Putter

Niet ingevallen: Leonel Silva

White Star verspeelt op twee weken tijd 3 punten in de laatste minuten van de wedstrijd. Vorige week werd in de 89′ de 2-2 nog ongedaan gemaakt en nu was het in de ultieme blessuretijd dan WS de zege uit handen gaf. Zuur want de titel lijkt nu heel ver weg en het wordt dringen voor die tweede plaats met Rummen-Geetbets en Orsmaal op vinkenslag. Het was een zenuwslopende match op het smalle veld van Orsmaal. De thuisploeg speelde met veel overgave na het recent ontslag van hun coach Thomas en posteerde een dubbele gordel met Ladang daar nog achter en met enkel Dupont daar wat voor. White Star vond maar moeilijk openingen en speelde te stereotiep. De eerste helft kreeg het twee kansen via een kopbal van A. Lentini, van de lijn gehaald, en een schot van N. Lentini voorlangs. De thuisploeg kon geen kansen afdwingen met hun ultradefensieve spel.

De tweede helft wat beterschap bij WS maar op kansen was het lang wachten. De eerste was zelfs voor Orsmaal maar op een ingooi viseerde Yeboah het zijnet. Aan de overzijde trapte Freson een vrijschop en de geloste bal werd onbegrijpelijk gemist door Klompkes. Het was nog een paar keer net niet voor White Star maar een dikke 10′ minuten voor tijd was het dan toch raak wanneer Freson een vrijschop trapt en Klompkes binnenkopt 0-1. Opeens kruipt de thuisploeg dan toch uit de egelstelling en een foutje van Theunis wordt bijna afgestraft maar Vangrimde staat pal. Wanneer iedereen denkt dat de driepunter binnen is laat laks verdedigen Dupont in de 93′ toe om overhoeks binnen te schieten en zo krijgt WS weer een keer het deksel op de neus. White Star speelde met onvoldoende drive en alleen op talent kan je een blok als dat van de thuisploeg niet ontwrichten. Volgende week dan maar in Neerwinden. Koen Donvil en Vincent Poulussen blijven out. Bram Valgaerts pakte zijn derde geel en is geschorst. David Delhalle en Bjorn Schouters keren terug. Supporters op post!