RWL Sport B – WS Wommersom

RWL B – WS Wommersom

3 – 3

Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Koen Bache, Hannes Claes, Cedriic Saboo (80′ Jasper Belgy), Kevin Sevenants, Kevin Machiels, Kyle Dewil, Michael Stéveny, Nicolas Lentini (83′ Bart Vlaeyen), Maxim Wijnants (46′ Michiel Vanderweyden), Steve Klompkes

Niet ingevallen: Sonny Renders

Doelpunten: 49′ Kevin Machiels (assist Michiel Vanderweyden) 0-1, 65′ Kevin Machiels (op strafschop) 0-2, 68′ Nicolas Lentini (assist Michiel Vanderweyden) 0-3, 77′ Goovaerts 1-3, 80′ Clemens 2-3, 83′ Goovaerts 3-3.

Rood: Steve Klompkes 50′

White Star zakte af naar staartploeg RWL B. De eerste helft had White Star, ondanks zeer matig spel kansen genoeg om de thuisploeg af te maken. Al in de 2′ verschijnt Nicolas Lentini alleen voor de doelman maar deze redt knap. Een minuut later opnieuw Lentini die alleen voor doel komt maar opnieuw redt de goalie. In de 13′ is er een kans voor Kevin Machiels op pass van Steve Klompkes maar de bal gaat naast. In de 19′ opnieuw Lentini maar de bal gaat naast. In de 27′ is er een eerste schuchtere poging van de thuisploeg maar Goovaerts schiet ver over. In de 28′ loodst Machiels Lentini door de defensie maar opnieuw alleen voor doel schiet hij nog naast. In de 36′ trapt Klompkes te zwak overhoeks om de doelman te verontrusten en de laatste kans is voor Koen Bache die een afgeslagen bal net naast de kooi lobt. Zo is het 0-0 na een zwakke eerste helft maar met voldoende kansen voor WSW om de match al te beslissen.

De tweeede helft is nog maar net bezig of Michiel Vanderweyden krult een voorzet op de kruin van Kevin Machiels die door de benen van de doelman binnenknikt: 0-1. Een minuut later krijgt Steve Klompkes lichtzinnig geel van de ref en volgens de ref zou hij nadien nog “iets” gezegd hebben en krijgt hij onmiddellijk zijn tweede geel, een redelijk betwistbare beslissing. WSW dus nog 40 minuten met zijn tienen. Het laat het echter niet aan het hart komen en Michiel Vanderweyden ziet zijn goede lob net naast gaan. In de 58′ een kans voor Nicolas Lentini maar zijn schot gaat over. In de 60′ een actie van Cedric Saboo maar pal op de vuisten van de doleman. In de 63′ een schot van Koen Bache maar opnieuw de goalie die redt. In de 66′ is het dan toch raak wanneer Machiels gehaakt wordt in de 16 en zelf de elfmeter omzet: 0-2. In de 68′ ziet Hannes Claes zijn volley afwijken in op de lat belanden. Toch is even later 0-3 wanneer opnieuw Michiel Vanderweyden Nicolas Lentini wegstuurt en hij prikt de 0-3 binnen. RWL lijkt niet bekwaam om White Star ondanks de numerieke meederheid, pijn te doen. Maar plots in de 77 staat het 1-3 via Goovaerts. De aansluitingstreffer valt even nadien maar wel nadat Saboo in een fase geblesseerd raakt en RWL weigert de bal buiten te trappen. De bal blijft nog een tweetal minuten in het spel zonder dat de ref het spel stillegt en plots staat het via een afgeweken bal 2-3, ook hier een zeer betwistbaar optreden van ref (of beter gezegd geen optreden). Saboo moet in deze fase ook naar de kant met een blessure. White Star krijgt nadien nog de 3-3 te slikken uit flagrant buitenspel. Zo is er een enorme anticlimax voor geelrood en verliest het opnieuw 2 punten in een wedstrijd die het altijd had moeten winnen tegen een heel matige tegenstander. Indien de rode kaart van Klompkes niet valt, wint WS de wedstrijd vermoedelijk altijd. Niks meer aan te doen echter en de hoofden moeten nu richting een tweeluik thuis. Te beginnen met de match van nu zaterdag tegen Scherpenheuvel. Kevin Sevenants is geschorst wegens een derde geel en ook Steve Klompkes mag nogmaals naar de strafbank. Kan White Star na een 5 op 15 terug aanknopen met winst? Afspraak zaterdag op ons veld om 19.30 uur. Supporters op post!