RC Meldert – WS Wommersom 1-1

Doelpunten: 51′ Torfs 1-0, 78′ N. Lentini (pen) 1-1
Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Angelo Lentini (82′ Michiel Deldime), Kenneth Debras, Steve Klompkes, Bart Vlaeyen, Vincent Poulussen (54′ Koen Donvil), Kevin Sevenants (C), Maarten Vicca, Michael Freson, Dimitri Loyaerts (62′ Bram Valgaerts), Nicolas Lentini,

Niet ingevallen: David Francavilla

WS speelde slecht in de eerste helft, geen beweging, geen bezieling, geen drang naar voor. Toch kreeg het één reuzenkans wanneer Lentini zich vrijkapt in de 16 en alleen voor doel nog over besluit. Meldert speelde wel met karakter en inzet en won die eerste helft de duels en kreeg één grote kans die voorlangs ging. Een doelpunt van WS werd nog afgekeurd wegens buitenspel en aan de overzijde claimde Meldert tevergeefs een strafschop. 0-0 bij de rust na een zoutloze bedoening.

  1. De tweede helft een ander WS met nu wel positief spel. Toch was het de eerste bal tussen de palen voor Meldert die voor de 1-0 zorgde, ruim tegen de gang van het spel in. WS brengt dan Koen Donvil en Bram Valgaerts tussen de lijnen. WS begint nu aan een offensief, het kreeg enorme kansen maar faalde in de afwerking: zo kwamen Michael Freson en Nicolas Lentini oog in oog met de doelman maar zij misten. Even later was Bram Valgaerts alleen door de defensie en hij werd al dan niet gepakt door de doelman maar de scheids vond het een schwalbe en gaf Bram geel. Even later vergeet dezelfde man in het blauw twee keer rood te trekken voor een thuisspeler wanneer Lentini alleen op weg naar doel gehaakt wordt en even later wanneer een thuisspeler met al geel op zijn naam nog eens een bal wegtrapt. Aan de overzijde wordt het op een counter nog 1 keer warm maar Vlaeyen redt de meubelen. Wanneer Maarten Vicca op aangeven van Klompkes voor open doel mist lijkt alles verloren voor WS maar een strafschop na fout op hemzelf wordt omgezet door Nicolas Lentini. WS gaat nog 10′ vol door en krijgt nog kansen maar jammer genoeg wil de bal er echt niet meer in zodat WS na een slechte eerste en een betere tweede blijft steken op een punt bij een moedig Meldert. Het mag dit puntenverlies zichzelf aanrekenen. Volgende week een nieuwe kans met een thuismatch tegen Goetsenhoven. Afspraak zaterdag om 19.30 uur in Wommersom. Supporters op post!