WS Wommersom – Atlas Linter (reserven)

WS Wommersom – Atlas Linter (reserven)

5 – 0 (ff)

Onze reserven kwamen jammer genoeg vrijdag niet in actie. De buren van Atlas gaven forfait. Volgende week een nieuwe thuismatch tegen de Vliegende Zwaluwen van Glabbeek.

WS Wommersom – SK Waanrode

WS Wommersom – SK Waanrode

2 – 4

Opstelling WSW: Sonny Renders, Kevin Sevenants, Maarten Vicca, Kenneth Debras, Nicolas Lentini, Bart Vlayen (33′ Kevin De Putter), David Dehalle (70′ David Piot), Michael Marechal, Steve Klompkes

Rood: 51′ Steve Klompkes (2x geel) WSW
58′ Sonny Renders WSW
66′ Herbouti (2x geel) SKW

Niet ingevallen: Gianni Moyaerts

Doelpunten: 5′ Kevin Machiels 0-1, 7′ Nicolas Lentini (strafschop) 1-1, 40′ Willekens 1-2, 64′ Machiels 1-3, 72′ Machiels 1-4; 84′ Michael Marechal (assist Nicolas Lentini) 2-4

White Star trad aan zonder de geschorsten Angelon Lentini en Vincent Poulussen en zonder de geblesseerde Koen Donvil. De eerste helft was platjes van de thuisploeg. Weinig beleving, weinig tempo, weinig drang naar voor. De bezoekers waren scherper en kwamen verdiend op voorsprong na zwak verdedigen. Even later een doorbraak van Lentini die dom gepakt wordt door Herbouti en zelf de strafschop omzet: 1-1. Wie denkt dat White Star dan wakker schiet, komt van een kale reis terug: het slap verdedigen blijft aanhouden en het middenveld krijgt geen poot aan de grond. Sonny Renders redt eerst twee keer goed maar is dan vrij passief bij een bal die op de paal hobbelt en de rebound mag rustig binnengetikt worden zonder dat een WS-speler reageert. Even later wordt Nicolas Lentini alleen diep gestuurd maar alleen voor doel besluit hij nog op de lat: dit had de gelijkmaker moeten zijn. Rust komt met 1-2 voor de bezoekers en dat was verdiend.

De tweede helft start WS met betere intenties maar die krijgen snel een knauw wanneer Steve Klompkes licht twee maal geel krijgt op 5 minuten tijd. White Star dus nog meer dan 35 minuten met 10. Even later wordt Nicolas Lentini neergehaald door de doelman maar hij mist de strafschop en dus geen 2-2. Op de counter twijfelt doelman Renders iets te lang en komt in botsing met de Waanrodespeler die doorbreekt: het zware verdict is rood voor Sonny zodat White Star nog meer dan een half uur met 9 verder moet. Michael Freson wordt de doelman en doet het eigenlijk heel goed. WS krijgt zelf nog twee open kansen op de gelijkmaker maar de bezoekende doelman redt. Wanneer Machiels dan toch de 1-3 net breekt het verzet bij WS en wordt het even later nog 1-4, opnieuw via Machiels. Dan wordt bezoeker Herbouti eveneens lichtzinnig uitgesloten en komt WS nog even opzetten: kansen via Marechal (2x) en Lentini worden gemist maar even voor tijd lukt Michael Marechal dan toch de 2-4 op aangeven van Lentini. White Star probeert nog wel maar het is te laat en de nederlaag is een feit. Waanrode wint verdiend van een slap White Star dat nu nog altijd niet helemaal zeker is van de redding, al moet het al wel heel raar lopen. Best toch nog een zege pakken in de komende wedstrijden. Misschien zondag al op het veld van Budingen? White Star recupereert Poulussen en A. Lentini maar nu zit Klompkes op het strafbankje. Kan White Star wat meebrengen van deze uiterst moeilijke verplaatsing (remember de zware 0-6 van de openingsmatch!)? We zien het zondag om 15 uur op het veld van Budingen. Supporters op post!

foto van wswommersom.

WS Wommersom zoekt reserven voor het komend seizoen!

White Star Wommersom is nog op zoek naar een aantal spelers om onze reservenploeg te versterken. Onze thuismatchen zijn op vrijdagavond en uit spelen we op zaterdagnamiddag. Wil jij in een leuke groep komen spelen? Aarzel dan niet en neem contact op met ons! Trainen mag maar is geen noodzaak! Wij winnen heel graag maar plezier maken dragen we eveneens hoog in het vaandel! Ben jij onze toekomstige ploegmaat?

WSW – KSV Drieslinter (reserven)

WS Wommersom – KSV Drieslinter (reserven)

4 – 2

WSW stond vrijdagavond tegenover Drieslinter dat 3 punten voor stond in de ranking. Ideaal moment om op gelijke hoogte te komen en met de voorziene 15 spelers met enkele oudgedienden en 2 vaste waarden uit de A- kern, leken de kaarten goed geschud. Echter, laattijdige afzeggingen resulteerden in 12 spelers eerste helft en tweede helft net met 11 wegens onbeschikbaarheid van Schouters. Daarenboven stand-in goalie Haenen in doel bij WSW wegens onbeschikbaarheid van de geblesseerde Leo. Snel voetbal bij Drieslinter dat via enkele passes tussendoor alleen voor doel komen, breed leggen en de 0-1 kunnen prikken. Toch laat WSW dat op papier waarschijnlijk zijn sterkste ploeg dit seizoen heeft de kop niet hangen en komt kort daarna terug op gelijke hoogte via Schouters. Toch is het Drieslinter dat via een gelijkaardige aanval als de 1ste goal de 1-2 op het bord zet. Dit is tevens de ruststand.

WSW blijft geloven in haar kansen en neemt de tweede helft voor haar rekening. Met een hattrick van Piot eindigt het uiteindelijk op een verdiende 4-2 zege. Donvil viel 10 minuten voor tijd opnieuw geblesseerd uit na een te late tackle van Drieslinter. Er werd gevreesd voor dezelfde blessure aan de voet, maar een foto bracht gelukkig geen breuk aan het licht. Drieslinter kon in de tweede helft maar 1 keer gevaarlijk zijn waarbij Soetaers op de lijn redde. Volgende week wacht Atlas Linter waar WSW ook weer de drie punten kan trachten thuis te houden.

Tielt-Winge 3000 A – WS Wommersom

TW 3000 A – WS WOMMERSOM

2 -1

White Star kan net niet stunten al ware een puntendeling niet onlogisch geweest en had White Star altijd een half uur tegen 10 moeten spelen maar de scheids laat een fout op doorgebroken speler onbestraft en houdt ren tweede geel op zak. Toch een uitstekende repliek van geelrood bij één van de titelkandidaten die net iets sterker waren!

Opstelling WSW: Sonny Renders, Kevin Sevenants, Maarten Vicca, Kevin De Putter (46′ Vincent Poulussen), Angelo Lentini, Kenneth Debras, Nicolas Lentini, Bart Vlayen (89′ Bram Valgaerts), David Dehalle (60′ David Piot), Michael Marechal, Steve Klompkes

Doelpunten: 37′ Mike Wauters 1-0, 61′ Nicolas Lentini (assist David Piot) 1-1, 64′ Jonathan Wouters 2-1

White Star moest naar de leider zonder de geschorsten Michael Freson en Bjorn Schouters en opnieuw ook zonder spelmaker Koen Donvil, die in de invallerswedstrijd aangetrapt werd. Het trof ter plaats een enorm zenuwachtig TW dat al na 2 minuten op achterstand had kunnen staan: Nicolas Lentini zet zich door maar zijn schot wordt in laatste instantie door doelman Putseys uit het doel geslagen. Daarna neemt de thuisploeg over met twee goede kansen: de eerste voor Hermans na mistasten in de WS-defensie maar hij schiet voorlangs. Even later opnieuw Hermans maar hij knalt over. Daarna is het aan Wommersom en Nicolas Lentini komt alleen voor de thuisgoalie maar zijn lob sterft op de lat en de rebound kan net niet benut worden. Dit had de 0-1 moeten zijn. Even later loopt de scheids centraal in de weg en leidt WS hierdoor balverlies: een razendsnelle counter is het gevolg en aan de tweede paal kan Wauters de 1-0 binnenknallen. White Star reageert quasi onmiddellijk en Michael Marechal doet alles goed maar alleen voor doel trapt hij nog millimeters naast. Opnieuw laat White Star een gouden kans liggen. Rust komt met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

De tweede helft gaat White Star geleidelijk aan hoger spelen. De thuisploeg teert vooral op lange ballen op hun snelle speerpunten. Na 10 minuten in de tweede helft wordt Marechal gelanceerd en Nick Wouters stopt de doorgebroken WS-spits foutief af: altijd tweede geel zou je denken maar de scheids houdt het karton onbegrijpelijk op zak. White Star weet echter niet van opgeven en even later bedient de pas ingevallen Piot Nicolas Lentini die van net buiten de zestien verwoestend uit en de bal verdwijnt in de verste hoek: 1-1. De thuisploeg dreigt dan de teugels te verliezen en White Star ruikt bloed maar amper een paar minuten later staat het 2-1 na een ongelukkig tegendoelpunt voor White Star wanneer na een vrijschop de bal in de kluts voor de voeten van de TW-kapitein valt en hij voorbij Renders schiet. White Star gaat nu nog meer vooruit voetballen en het kraakt echt wel bij de thuisploeg. De leider laat na op counter de bezoekers uit te tellen en zo blijft WS in de match: een grote kans voor David Piot komt er nog maar hij kraakt schuin voor doel zijn schot. Het blijft enorm spannend en in blessuretijd jaagt WS alles, doelman Renders incluis, naar voor op een ultieme vrije trap maar de bal valt niet niet goed zodat White Star geen na een 13 op 15 weer weet wat verliezen is. De thuisploeg was iets sterker maar een gelijkspel was toch een correctere weergave van het matchverloop. Volgende week een nieuwe kans voor White Star wanneer het stevige SK Waanrode naar de Klein Broekstraat afzakt. White Star recupereert Bjorn Schouters en Michael Freson maar nu zitten Angelo Lentini en Vincent Poulussen op het strafbankje. Afspraak zaterdagavond op ons veld om 19.30 uur.

WS strikt doelman Alhafez van Out-Hoegaarden!

White Star deed nog een laatste transfer voor het komende seizoen. Van Out-Hoegaarden komt de Syrische doelman Adnan Alhafez onze rangen versterken. Hij zal de concurrentie aangaan met huidige doelmannen Sonny Renders en Leo Silva. Welkom bij WS Adnan!

foto van wswommersom.

WS Wommersom – SP. Kumtich-Tienen

WS Wommersom – SP Kumtich-Tienen

2 – 1

Doelpunten: 6′ Nicolas Lentini (assist Michael Marechal) 1-0, 26′ Angelo Lentini (assist Nicolas Lentini) 2-0, 73′ Koen Nicolaes 2-1

Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Bjorn Schouters, Maarten Vicca, Kevin De Putter (86′ David Piot), Angelo Lentini, Kenneth Debras, Nicolas Lentini (71′ Koen Donvil), Bart Vlayen, David Dehalle, Michael Marechal, Steve Klompkes (64′ Michael Fresont).

Niet ingevallen: –

White Star heeft een drieluik thuis afgesloten met een 9 op 9 en was de winst tegen Schaffen logisch dan waren de zeges tegen de top 5 – ploegen Kortenaken en Kumtich toch wel een heel mooie opsteker. WS kon nog niet rekenen Kevin Sevenants en Vincent Poulussen en ook doelman Sonny Renders was op reis met zijn schook. Frank Vangrimde stond als vanouds tussen de palen en kweet zich met brio van zijn taak. Zaterdag was White Star de eerste helft veruit de betere tegen een vrij matig Kumtich. Al snel kapte Nicolals Lentini zijn mannetje uit en schoot vanop ruim 20 meter schitterend in de kruising: 1-0. White Star ging door en pinde de bezoekers goed vast. Berges schiet even nadien voorlangs voor de bezoekers. Een schot van De Putter voor WS wordt in laatste instantie geblokt. Even voor het half uur wordt het toch verdiend 2-0 wanneer Nicolas Lentini broer Angelo bedient en hij vanuit een schuine hoek voorbij de bezoekende goalie knalt. Aan de overzijde toch een kansje voor de bezoekers via Nicolaes maar Vangrimde staat pal. White Star krijgt nog een paar halve kansen maar de score wijzigt niet meer: 2-0 bij de rust en dat was verdiend.

De tweede helft een ander spelbeeld: met de inbreng van Bram Geerkens en Dieter Desard nemen de bezoekers het commando stilaan over, in eerste instantie zonder echt acuut doelgevaar maar ze zijn alleszins veel dreigender dan voor rust. De match wordt ook virieler met heel wat kaarten tot gevolg. De bezoekers dreigen vooral op stilstaande fasen via Geerkens maar de White Star defensie geeft voorlopig geen krimp en Frank Vangrimde dirigeert zijn defensie uitstekend. WS krijgt countermogelijkheden maar gaat hier te ondoordacht mee om zodat de bezoekers de druk hoog kunnen houden. Een kleine 20′ voor tijd lukt Kumtich de aansluitingstreffer wanneer Billet Nicolaes bereikt die koeltjes voorbij Vangrimde trapt: 2-1. White Star probeert terug hoger te spelen maar de bezoekers blijven vol voor de gelijkmaker gaan door ballen in de zestien te pompen. Die gelijkmaker komt er bijna nog in blessuretijd op hoekschop maar de bal gaat in een geharrewar voorlangs. Zo houdt White Star opnieuw de drie punten thuis en is bijna zeker van de redding, meer nog het staat ondertussen al op de zevende plaats in de rangschikking. De bezoekers verdienden wel een gelijkspel over de hele wedstrijd maar daar maalt uiteraard niemand meer om. Volgend weekend geen wedstrijd voor White Star maar de week nadien mag het op bezoek bij de fiere leider van de reeks: Tielt-Winge. White Star kan complexloos naar Tielt afreizen. Het moet het dan wel stellen zonder de geschorsten Bjorn Schouters en Michael Freson die zaterdag tegen een zesde en derde geel karton aankeken. Afspraak op zaterdag 7 april om 20 uur op het veld van Tielt-Winge! Supporters op post!

WS Wommersom – SP Schaffen

WS Wommersom – SP Schaffen

3 – 2

Doelpunten: 18′ Michael Marechal (assist Nicolas Lentini) 1-0, 20′ Michael Marechal (assist Kevin De Putter) 2-0, 42′ Deprez 2-1, 45′ Fillée 2-2, 80′ Kenneth Debras 3-2

Opstelling WSW: Sonny Renders, Bjorn Schouters, Maarten Vicca, Kevin De Putter, Angelo Lentini, Kenneth Debras, Nicolas Lentini (64′ Michael Freson), Bart Vlayen, David Dehalle (68′ Koen Donvil), Michael Marechal,Steve Klompkes (85′ David Piot).

Niet ingevallen: Leo Silva

Een kille, winterse zaterdagavond maar een uitstekende grasmat was het decor voor de belangrijke wedstrijd voor beide teams. Vincent Poulussen moest in laatste instantie afhaken na een kwalijke trap vorige week. Koen Donvil bevolkte na een inactiviteit van bijna het hele seizoen eindelijk opnieuw de bank. White Star wou de blamage van in de heenwedstrijd uitvegen en was het eerste half uur veel scherper dan de bezoekers al hadden die wel de eerste kans met een lobje dat over ging. Nadien kreeg WS kans op kans en twee keer stond Michael Marechal aan het kanon, één keer op aangeven van Lentini, de tweede keer van De Putter. Nadien kreeg WS nog voldoende kansen oa. via Marechal en Lentini om de score op te drijven maar de doelman redde of de kansen werden gemist. Vlak voor rust brengt een uiterst knullig en onnodig tegendoelpunt de bezoekers terug in de match en een paar minuten later ligt zelfs de gelijkmaker in het mandje. De wedstrijd dus helemaal op zijn kop. Zo gaat WS jammer genoeg nog rusten met een gelijkspel na een eerste helf waarin het altijd de wedstrijd had moeten dood maken. Ruststand 2-2.

De tweede helft twee ploegen die willen winnen maar de bezoekers krijgen als eerste twee uitstekende kansen om op voorsprong te komen: één keer redt Sonny Renders, één keer missen de blauwzwarten het kader. Nadien is het weer aan Wommersom en Marechal trapt voorlangs. Ook een schot van De Putter mist net het doelkader. De wedstrijd zit dan al in het laatste kwart en het blijft uiterst spannend. De bezoekers willen hun laatste stromhalm grijpen en WS wil verder weg uit degradatiegevaar. Op een verre inworp van Schaffen gaat een bal voorlangs voorbij iedereen. De inbreng van Michael Freson en Koen Donvil brengt terug meer balbezit voor WS en waar eerst nog twee kansen gemist worden is het 10 minuten voor tijd dan toch raak wanneer Freson vanop de flank voorbrengt en in een geharrewar komt de bal achteruit voor de voeten van Kenneth Debras die niet twijfelt om de bal in de verste hoek binnen te knallen. Nadien zetten de bezoekers alles op alles en in de laatste minuut nog een heet standje wanneer Renders een bal lost maar het euvel zelf verhelpt. Zo houdt White Star de drie punten opnieuw thuis en kruipt het verder naar boven. Volgende week een laatste thuismatch in een drieluik met de komst van Kumtich-Tienen. Kan White Star opnieuw wat thuishouden tegen de stevige bezoekers? Afspraak zaterdag op ons veld om 19.30 uur. Supporters op post!Een

WS Wommersom – VS Kortenaken

WS Wommersom – VS Kortenaken

4 – 1

Doelpunten: 10′ Derwael 0-1, 50′ Michael Marechal (assist Vincent Poulussen) 1-1, 67′ Michael Marechal (assist Steve Klompkes) 2-1, 73′ David Piot (assist Vincent Poulussen) 3-1, 81′ Angelo Lentini (assist Michael Marechal)

Opstelling WSW: Sonny Renders, Bjorn Schouters, Maarten Vicca (46′ David Delhalle (63′ David Piot), Kevin De Putter, Angelo Lentini, Kenneth Debras, Nicolas Lentini, Bart Vlayen, Vincent Poulussen, Michael Marechal, Michael Freson (46′ Steve Klompkes).

Niet ingevallen: Leo Silva

White Star vatte een drieluik thuis aan tegen top 4 club VSK. In de heenwedstrijd ging WS nog onverdiend de boot in bij VSK.  White Star kon een gouden zaak doen mits winst en geloofde ook vooraf volledig in haar kansen. Toch ontbrak de eerste helft de grinta om de bezoekers pijn te doen. Bij hun enige kans in de eerste helft scoorde VSK via Derwael na balverlies centraal op het middenveld bij WS. WS kreeg ook weinig kansen in die eerste helft maar toch was Michael Marechal 2 maal dicht bij een doelpunt. Het was allemaal wat slordig de eerste helft en zo eindigde een kansarme 45′ met een 0-1 ruststand.

De tweede helft 2 wissels bij WS en meteen ook een ander gelaat bij de thuisploeg: veel meer drive, veel mee druk naar voor en de bezoekers worden teruggedrongen. Al snel valt de gelijkmaker wanneer Vincent Poulussen zich goed doorzet en Michael Marechal de bal binnenknikt: 1-1. De bezoekers proberen de bakens nog even te verzetten en op vrijschop moet Sonny Renders bij de pinken zijn. White Star laat zijn prooi echter niet los en wanneer Klompkes Marechal op pad stuurt legt hij rustig de 2-1 in het mandje. Nu moet opnieuw Sonny Renders twee keer ingrijpen op poging van Gilis en Calgan. Bij de thuisploeg moet de ingevallen Delhalle na 20′ opnieuw van het veld met een gekloven wenkbrauw na een stevig duel. White Star zet dan nog even door en op hoekschop van Poulussen buffelt de ingevallen David Piot de 3-1 mooi binnen. Een paar minuten later krijgt Michael Marechal ver van de bal af een onnodige vuile slag van een VSK-verdediger maar de goed leidende jonge scheids had het voorval niet gezien. Even later staan de gefrustreerde bezoekers toch verdiend met 10 wanneer Rediers het nodig vindt om te spuwen. Nu geeft scheids Carette wel terecht rood en White Star het laatste kwartier met een mannetje meer. Het bestookt de kooi van Dumon die nog een paar keer goed redt maar wanneer Klompkes opnieuw Marechal vindt is zijn aflegger een koud kunstje voor Angelo Lentini die de 4-1 binnenlegt. Zo kan WS opnieuw 3 punten bijschrijven op haar rekening en op basis van de tweede helft was dit ruim verdiend. Volgende week wacht opnieuw een superbelangrijke wedstrijd thuis tegen Schaffen. Kan White Star de punten thuishouden na de blamage in de heenwedstrijd? Afspraak zaterdagavond op ons veld om 19.30 uur. Supporters op post!