KVV Scherpenheuvel Sport – WS Wommersom

KVV Scherpenheuvel Sport – WS Wommersom

1 – 2

Opstelling WSW: Sonny Renders, Bjorn Schouters, Maarten Vicca, Angelo Lentini (46′ Vincent Poulussen), Michael Freson (70′ Steve Klompkes), Kevin Sevenants, Kenneth Debras, Kevin De Putter (73′ Bart Vlayen), David Delhalle, Nicolas Lentini, Michael Marechal

Doelpunten: 24′ Michael Marechal (assist Michael Freson) 0-1, 84′ Vranken 1-1, 92′ Nicolas Lentini (assist Vincent Poulussen) 1-2.

Niet ingevallen: Leo Silva

White Star kon na de bonuswinst van vorige week zonder druk naar Scherpenheuvel afzakken. De eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht. White Star combineerde naar hartenlust, soms wel wat slordig en kreeg voldoende kansen om de match in een definitieve plooi te leggen. Het scoorde jammer genoeg maar 1 keer nadat Michael Freson een bal aan de tweede paal deponeert en Michael Marechal hem binnentrapt 0-1. Daarvoor had Nicolas Lentini tot twee keer toe een dot van een kans gemist en wachtte ook Marechal iets te lang om een mooie kans af te werken. De in de eerste helft zwakke thuisploeg slaagde er niet in deftig te combineren maar was toch één keer gevaarlijk via Wauwermans. Ruststand 0-1, te karig voor White Star.

De tweede helft bleef ruim 20 minuten gesloten zonder doelgevaar. Geelrood leek controle te hebben en de thuisploeg kon niet echt dreigen. White Star werd gaandeweg nonchalanter en de thuisploeg begon zowaar in haar kansen te geloven. Het kreeg stilaan de bovenhand, zonder uitgespeelde kansen vooralsnog maar White Star kon de bal niet meer in eigen rangen houden en kroop nodeloos terug. Nicolas Lentini en Michael Marechal, na een mooie rush, werden op de counter gestuit door de doelman en de 0-2 bleef dus uit. Dikke 5 minuten voor affluiten lukt de thuisploeg dan toch vrij gelukkig de gelijkmaker wanneer een schot van Vranken afwijkt en in doel belandt maar het was op dat moment niet onverdiend. White Star lijkt even het noorden kwijt want een doelpunt van de thuisploeg wordt een minuut later terecht afgekeurd voor buitenspel en nog een minuut later raken de blauwhemden de paal. De wedstrijd wordt nu harder en bitsiger met een rits kaarten tot gevolg. White Star schiet terug wakker en drukt de laatste twee minuten nog eens door: eerst raakt een hoekschop van Vincen Poulussen via de doelman de lat maar de volgende wordt aan de tweede bal slecht ontzet en Nicolas Lentini knalt in blessuretijd de 1-2 binnen in de korte hoek. Zo krijgt White Star op basis van de tweede periode iets te veel maar in de eerste ronde kreeg het ook al een paar te weinig. Zo klimt White Star stilaan naar boven na een uitstekende 10 op 12 na de winterstop. Volgende week wacht een burenstrijd in Hakendover. Kan White Star de blamage uit de heenwedstrijd rechtzetten? Afspraak zondag om 15 uur op het veld van Hakendover. Supporters op post!