KVC Langdorp – WS Wommersom

KVC Langdorp – WS Wommersom

1 – 1

Opstelling WSW: Sonny Renders, Bjorn Schouters, Maarten Vicca, Bart Vlaeyen (46′ Steve Klompkes), Angelo Lentini, Kenneth Debras, Nicolas Lentini, David Delhalle, Vincent Poulussen, Michael Marechal, Michael Freson

Niet ingevallen: Gianni Moyaerts, David Piot, Leo Silva

White Star moest Kevin Sevenants en Kevin De Putter missen wegens blessure. Koen Donvil werkt aan zijn terugkeer. De eerste kans bij het koude Langdorp was voor WSW: Nicolas Lentini alleen op weg naar doel maar schuin voor doel stuit hij op de goalie. De rest van de eerste helft is White Star niet goed genoeg en de thuisploeg heeft overwicht maar geraakt evenmin aan grote kansen. Toch komen ze op voorsprong wanneer een goed leidende scheids wel vrij licht een strafschop fluit en Dewin deze benut: 1-0, op dat moment verdiend. De eerste helft kabbelt verder en de thuisploeg tracht alle ritme uit de match te halen. Ruststand 1-0.

De tweede helft een ander WS in een andere opstelling maar de eerste twee kansen zijn toch voor de thuisploeg. Sonny Renders redt goed. Nadien komt WS gaandeweg in de match en krijgt de bovenhand. De kansen volgen snel: Nicolas Lentini stuit opnieuw op de thuisdoelman en even later komt Kenneth Debras alleen voor doel: zijn bal komt via de doelman op de paal, terug het veld in voorbij Kenneth en op de knie van Michael Marechal en zo hobbelt de bal nog voorlangs: pech voor WS want dit had altijd de gelijkmaker moeten zijn. White Star zet nu door en opnieuw Debras komt in kansrijke positie maar opnieuw redt Nevelsteens. WS had dan altijd een strafschop moeten krijgen na duidelijk handspel in de rechthoek. Wanneer even later een bal van Klompkes van de lijn gehaald wordt en de rebound van Marechal opnieuw naast gaat lijkt het opnieuw niets te worden voor WS maar 5 minuten voor tijd valt de verdiende gelijkmaker voor WS: Klompkes wordt op pad gestuurd en zijn aflegger wordt door Nicolas Lentini in doel verlengd, oververdiend. Zo eindigt de wedstrijd in een billijk gelijkspel. Beide ploegen namen een speelhelft voor de rekening zodat het eindresultaat in orde is. Volgende week wacht een belangrijke maar moeilijke verplaatsing naar Boutersem. Kan White Star de driepunter meenemen en zich verder uit de zorgen hijsen? Afspraak zondag om 15 uur op het veld van Boutersem. Supporters op post!