KSV Drieslinter – WS Wommersom 0-6

2′ Steve Klompkes 0-1, 18′ Maarten Vicca 0-2, 31′ Michael Freson 0-3, 48′ Steve Klompkes 0-4, 59′ Steve Klompkes 0-5, 67′ Kevin De Putter 0-6
Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Bart Vlaeyen, Michiel Deldime (75′ Joel Lebegge), Kevin Sevenants (C), Kenneth Debras, Steve Klompkes (72′ Johan Hendrickx, Kevin De Putter, Maarten Vicca, Michael Freson, Bjorn Schouters (6′ Gianni Moyaerts)
Niet ingevallen: Leo Silva
White Star had wat goed te maken na het débacle van Geetbets. Toch waren de auspiciën vooraf niet gunstig: Nicolas Lentini (geschorst), Angelo Lentini, Bram Valgaerts, Vincent Poulussen en Koen Donvil (allen geblesseerd), Patrick Monziba en Ruben Theunis (werkverplichtingen) waren niet beschikbaar. Het werd dus puzzelen voor trainer Deldime. Toch bleken zijn troepen uiterst gemotiveerd om in Drieslinter korte metten te maken met de stormvogels. Al in de tweede minuut een fantatische aanval via Michiel Deldime naar Michael Freson, een ééntweetje met Kevin De Putter en de perfecte assist voor Steve Klompkes die een superafwerking in petto had: het 100ste doelpunt van WS deze competitie was er één om u tegen te zeggen. Even opschudding in de 6′ wanneer Bjorn Schouters na een duel verkeerd neerkomt: schouderluxatie en dus aftocht van Bjorn. Gianni Moyaerts komt in zijn plaats en doet het de rest van de wedstrijd prima. White Star blijft de goede combinaties opstapelen op een nochtans moeilijk veld. De thuisploeg weet niet van welk hout pijlen maken. In minuut 18 leidt opnieuw een copy book aanval naar de 0-2: Maarten Vicca met de opzet en een paar stations later is Maarten opnieuw alleen voor doel en met een subtiel lobje buitenkantje rechts legt hij de 0-2 binnen. De thuisploeg is twee keer dreigend op een verre inworp maar aan uitgespeelde kansen raakt Drieslinter niet. White Star daarentegen wel en op het half uur haalt Michael Freson in de draai verwoestend uit en de thuisgoalie mag zich opnieuw omdraaien 0-3. White Star controleert en combineert rustig verder maar de stand wijzigt niet meer: 0-3 bij de rust.
De tweede helft een zelfde spelbeeld en al snel valt de 0-4 wanneer Klompkes door Michiel Deldime wordt weggestuurd: Steve omspeelt de onstuimige goalie en legt de 0-4 in het mandje. Net voor het uur net Klompkes ook de 0-5 wanneer hij de hele thuisdefensie op een hoopje dribbelt en ook nog de doelman omspeelt om zo de bal in het lege doel te droppen: 0-5. De laatste goal valt na een vrijschop van Kevin Sevenants die mooi binnengeknikt wordt door Kevin De Putter en zo komt de 0-6 eindstand op het bord. Joel Lebegge krijgt op zijn Abrahamsleeftijd nog een kwartiertje speeltijd en doet het uitstekend. Frank Vangrimde kon zich vooral uitleven met de voeten maar bleef op één bal na in de tweede helft volledig werkloos. Volgende week een eerste van twee inhaalmatchen wanneer zaterdag Meldert naar White Star afzakt. White Star heeft ook tegen de Hoegaardiers nog iets recht te zetten na het gelijkspel op de openingsspeeldag. Nicolas Lentini keert terug uit schorsing en ook Bram Valgaerts en Vincent Poulussen worden vermoedelijk gerecupereerd. Koen Donvil en Angelo Lentini blijven out. White Star speelt nog 6 wedstrijden waarvan nog 4 thuis. Afspraak volgende week om 19.30 uur op ons veld. Supporters op post!