Groep S cup: WS Wommersom – SC Orsmaal

WS Wommersom – SC Orsmaal

4 -1

Opstelling WSW: Adnan Al Hafez, Cedriic Saboo, Jasper Belgy (46′ Hannes Claes, Bart Vlaeyen (46′ Koen Bache), Kevin Sevenants, Maxim Wijnants, Steve Klompkes, Nicolas Lentini, Michael Stéveny (82′ Gianni Moyaerts), Michiel Vanderweyden (63′ Wout Conard), Kevin Machiels.

Doelpunten:6′ Huysmans 0-1, 30′ Nicolas Lentini (assist Steve Klompkes) 1-1, 68′ Nicolas Lentini 2-1, 80′ Nicolas Lentini 3-1, 84′ Steve Klompkes (assist Kevin Machiels) 4-1

White Star kon nog geen beroep doen op Koen Donvil (revaliderend en 90′ in de benen bij het B-elftal), Vincent Poulussen, Bjorn Schouters en Kyle Dewil (alle drie geblesseerd).

White Star begon goed met 2 halve kansjes maar het waren de bezoekers die op hoekschop bij hun eerste aanval scoorden. Huysmans kopte te makkelijk binnen: 0-1. White Star drukte de bezoekers die in een egelstelling stonden, daarna de rest van de wedstrijd weg maar kansen voor Saboo, Lentini, Klompkes en Stéveny gingen naast of werden gered door de doelman. Rond het half uur opnieuw een mooie aanval via een aantal stationnetjes en op het eind Steven Klompkes die uitstekend zijn kompaan Lentini bedient die overhoeks afwerkt: 1-1. White Star duwt nog even door maar heeft het moeilijk met de dubbele gordel van de bezoekers die alle tempo uit de wedstrijd proberen te halen. Ruststand 1-1.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld met een enorm percentage balbezit voor White Star maar vaak gaat het mis bij de laatste pas die net niet goed genoeg is. Vanderweyden heeft wel een goede voorzet in petto maar Klompkes mist van dichtbij. Even later knalt Nicolas Lentini een vrijschop binnen en dan begint het iets makkelijker te lopen. Eerst geeft de scheids Orsmaal nog een reuzekans door een terugspeelbal te fluiten die in de verste verte geen was maar het laatste half uur moeten de bezoekers nog meer achter de bal aanhollen en ze krijgen de gaten gaandeweg niet meer gedicht: eerst volleert Lentini een afvallende bal in doel en wat later bedient Machiels Klompkes die koeltjes afwerkt en zo dus 4-1. Kevin Machiels kent nog pech wanneer zijn bal via de onderkant van de lat terug in het veld komt en ook Moyaerts en Saboo krijgen nog een dot van een kans maar de score wijzigt niet meer. De strafschoppenepiloog eindigt op 4-2 in het voordeel van White Star.
Drukke week nu voor geelrood met dinsdag de obligate Beker van Linter, woensdag een oefenwedstrijd thuis tegen Borgloon, donderdag een training en vrijdag vertrekt WS op een 3-daagse stage.