FC Geetbets – WS Wommersom 3-1

18′ Marechal 1-0, 27′ Borgers 2-0, 43′ Lathouwers 3-0, 84′ Nicolas Lentini (pen) 3-1
Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Bram Valgaerts (42′ Bart Vlaeyen), Angelo Lentini (2′ Michiel Deldime), Kevin Sevenants (C), Kenneth Debras, Steve Klompkes, Kevin De Putter, Maarten Vicca, Michael Freson, Nicolas Lentini, Vincent Poulussen (46′ Bjorn Schouters)
Niet ingevallen: Leo Silva
White Star speelde op zijn zachtst uitgedrukt ondermaats tegen eerste achtervolger Geetbets. Niet dat Geetbets groots voetbalde, verre van maar de ploeg had wel enorm veel inzet en bezieling en dat ontbrak volledig bij de bezoekers. In de eerste helft slaagde White Star er niet in om 1 goede aanvallende actie in elkaar te knutselen: knullig balverlies, slecht inspelen, geen duelkracht, alle tweede ballen verloren,…. Het was afgrijselijk slecht. De thuisploeg scoorde dan nog drie keer uit stilstaande fasen. Het eerste doelpunt na vrijschop binnengekopt door toekomst WS-spits Marechal. De andere twee doelpunten kinderlijk belachelijk na hoekschop waar White Star stond te slapen. De 3-0 bij de rust was niet eens overdreven. Angelo Lentini moest al na een minuut geblesseerd het veld verlaten, Valgaerts volgde nog voor de rust met knielast en ook Poulussen kon niet verder met een gezwollen voet.
De tweede helft dan toch wat meer drang bij White Star maar het bleef heel slordig voetballen. Toch kwamen er nu een paar kansjes via een vrijschop die van dichtbij nog naast gekopt werd door Lentini. Kevin Sevenants in een vooruitgeschoven rol probeerde de bakens te verzetten maar er kwam te weinig vervolg aan de acties. De flanken waren onbestaande, een hele wedstrijd lang. Vooraan was er evenmin een deftig aanspeelpunt. Het was dus gewoon huilen met de pet op. Een goede Frank Vangrimde behoedde WS op counter nog van meer averij. Leider Boutersem krijgt zo de al zekere titel nog wat vroeger in de schoot geworden na deze wanprestatie. Het late strafschopdoelpunt van Nicolas Lentini was slechts een pleister op een houten been. Nu goed: geen man overboord want WS had al een aardig kloofje gemaakt voor die begeerde tweede plaats. Maar het zal volgende week toch anders moeten wanneer White Star voor een volgende derby naar Drieslinter trekt. Het zal dan ook al zeker moeten zonder Nicolas Lentini (geschorst). Er staan grote vraagtekens achter de namen van Angelo Lentini (?), Bram Valgaerts (?) en Vincent Poulussen (?). Koen Donvil was al out voor de rest van het seizoen. Afspraak volgende week om 15 uur op het veld van KSV Drieslinter. Supporters op post!