Atlas Linter – WS Wommersom 1-2

12′ Kevin De Putter 0-1, 57′ Steve Klompkes 0-2, 72′ Delvaux op strafschop 1-2.

Opstelling WSW: Frank Vangrimde, Bjorn Schouters, Angelo Lentini, Kevin Sevenants (C), Kenneth Debras, Nicolas Lentini (46′ Steve Klompkes), Koen Donvil, Michiel Deldime (46′ Bart Vlaeyen), Maarten Vicca, Michael Freson, Kevin De Putter (65′ Vincent Poulussen)

Niet ingevallen: Ruben Theunis

Eindelijk terug een wedstrijd voor WSW en een moeilijk, dat stond vooraf in de sterren geschreven. Atlas ging zijn huid duur verkopen. De eerste 20′ was WS superieur en dat resulteerde in kans op kans maar De Putter, Vicca en Lentini hadden niet voldoende scherpte. Toch werd het na een dikke 10′ verdiend 0-1 wanneer Maarten Vicca zich goed doorzet en zijn gemeten voorzet wordt door De Putter aan de tweede paal binnen geknikt. WS gaat door en Atlas slaagt er niet in in haar spel te komen. Lentini mist cool voor doel en zo blijft het bij een magere 0-1. De thuisploeg knokt hard maar geraakt in de eerste helft niet in de buurt van doelman Vangrimde die in de eerste helft geen bal moet pakken. Na een goede eerste 20′ sloop er ook teveel afval in het spel van de bezoekers.

De tweede helft start identiek met onmiddellijk een enorme kans na een mooie combinatie voor Kevin De Putter maar op open doel besluit Kevin op een been van een thuisverdediger. Aan de overzijde komt Atlas een eerste keer opzetten met een vrijschop die via Cuypers boven op de lat valt. WS blijft proberen en waar Klompkes eerst nog een kans mist is het even later wel raak wanneer hij alleen op Flossy afgaat en hem ook het nakijken geeft 0-2. White Star vergeet dan de kloof uit te diepen en een kwartier voor tijd brengt Delvaux op strafschop terug spanning in de match. De thuisploeg komt nu opzetten maar Vangrimde staat pal. Atlas claimt even later een tweede strafschop maar die wordt niet gegeven. Wanneer een thuisspeler een tweede geel krijgt is het vet van de soep en White Star krijgt nog een paar kansen maar mist opnieuw scherpte maar de overwinning komt niet meer in gevaar. Zo omzeilt WSW een moeilijke klip en doet het een gouden zaak in de strijd om de tweede plaats. Het telt nu evenveel punten als Rummen-Geetbets en FC Geetbets maar heeft nog twee wedstrijden bonus. Ook Orsmaal staat al op 6 punten. Toch negatief nieuws: topschutter Nicolas Lentini blesseerde zich en een scheurtje wordt gevreesd waardoor hij meerdere weken aan de kant zal staan. Bram Valgaerts was ziek. Volgende een eerste thuismatch na de enorm lange winterstop tegen Butsel B dat Orsmaal op een draw hield. Afspraak volgende zaterdag om 19.30 uur. Supporters op post.