WS Wommersom – KV Boutersem

WS Wommersom – KV Boutersem

4 – 2

Opstelling WSW: Sonny Renders, Maarten Vicca (85′ Gianni Moyaerts), Bart Vlaeyen, Angelo Lentini, Michael Freson (80′ David Delhalle), Kevin Sevenants, Vincent Poulussen, Bjorn Schouters, Kevin De Putter (89′ Sander De Dier), Michael Marechal, Kenneth Debras

Doelpunten: 7′ De Keersmaeker 0-1, 18′ Vanzavelberg 0-2, 46′ Maarten Vicca (assist Michael Marechal) 1-2, 56′ Angelo Lentini (assist Kevin Sevenants) 2-2, 68′ Angelo Lentini (assist Vincent Poulussen) 3-2, 91′ Kenneth Debras 4-2.

Niet ingevallen: Leo Silva

De thuisploeg kon niet rekenen op de geblesseerde spelmaker Koen Donvil en de geschorste aanvallers Nicolas Lentini en Steve Klompkes. White Star wist dat het moest winnen om aansluiting te vinden bij het peloton. Het begon het eerste kwartier ook goed met kansen voor De Putter, van de lijn gehaald en Freson maar het waren de bezoekers die scoorden toen ze voor het eerst op de helft van WS kwamen: een schotje van Dekeersmaeker hobbelde over de hand van doelman Renders 0-1. White Star reageerde en Vincent Poulussen drukt zijn kopbal te fel na een vrije kans. Aan de overzijde wordt het 0-2 wanneer Vanzavelberg een vrijschop onder de muur binnentrapt. White Star is dan 20′ van slag en bakt er nog weinig van in de eerste helft. De bezoekers houden makkelijk stand en de ruststand is 0-2.

Wat omschakelingen bij WS bij de start van de tweede helft en ook een zeer verbeten White Star. De eerste aanval is meteen raak wanneer Michael Marechal zich goed doorzet en alleen voor doel aflegt naar Maarten Vicca die maar moet binnenduwen 1-2. Even later twee enorme kansen op de gelijkmaker maar de bal van Kevin De Putter wordt van de lijn gehaald en Vincent Poulussen kopt van dichtbij nog naast. De gelijkmaker komt er toch wanneer Sevenants een vrijschop neemt en Angelo Lentini verlengt in doel: 2-2. White Star grijpt de bezoekers bij de keel. Ze komen nog één keer opzetten met een afstandschot van Van Hoorebeke maar Sonny Renders staat pal. Maarten Vicca schiet even later de 3-2 schuin op open doel op de paal. Toch wordt het even later wel 3-2 wanneer Vincent Poulussen hard voortrekt en Angelo Lentini aan de tweede paal zijn tweede van de avond binnenschuift. White Star wil haar prooi nu niet meer lossen en vecht verwoed voor elke bal. De bezoekers komen niet meer aan kansen in deze tweede helft en voetballen heel slordig. Wanneer Kenneth Debras in blessuretijd Vanzavelberg tot balverlies dwingt gaat hij vanop de middenlijn alleen op doel af en als een volleerde spits buigt hij de bal over doelman Robinne binnen en White Star is meteen zeker van de driepunter, verdiend ook maar het zag er na 45′ allerminst goed uit. Zo kruipt geelrood wat omhoog in de stand. Volgende week de start van een drieluik buitenshuis. White Star zakt af naar Hoeleden om VS Kortenaken partij te geven, een stevige ploeg. WS kan weer rekenen op de diensten van Nicolas Lentini en Steve Klompkes maar Koen Donvil blijft nog even out. Afspraak volgende week op het veld van Kortenaken. Supporters op post!